傳統本地證券行仲有無存在價值?(例:致富、耀才)

57 回覆
18 Like 6 Dislike
唔會有大陸人用耀才嫁
要用嘅都用富途,或者一眾大陸券商
以前大福耀才呢啲就得返啲50/60嘅人用
依家得耀才獨大 想玩多啲產品嘅 就會過去呢啲證券行玩 叫做又可以上網搞 又有真人幫手咁
50 60既人瓜晒之後間野咪無生意?

就算未瓜,班廢老咁上下大年紀都唔會再炒股架
老實講又唔係
去到證券行玩嘅都有咁上下錢仲要收得貴 同富途專攻後生 錢又唔多 仲要平佣 食得你15蚊一單真係完全兩個路線

同埋廢老上咗年紀都係會炒股 你有冇聽過啲呀伯話唔再賭馬

不過佢地只可以玩多10零20年 亦都賺唔到大錢 但富途嘅後生客慢慢累積咗財富 再配以佢地嘅新科技 到時真係winner takes it all
有客服其實係有用
IB HKD 0 ≤ 780,000 3.607%
致富個賣點同法奧一樣
有連登客服服務班連登仔
以前個Business model都on能鳩
比咁大個範圍俾啲唔productive 既老野去禁機
租好撚平?
你馬後炮冇用嘅
你開一間嚟俾我睇啦
人哋耀才老細起碼幾十億身家
又係呢d 踢得好過c朗先可以批評c朗
以前睇報價邊有而家咁易呀大佬
thomas 係邊
10年前都有aastock 報價啦
我係想話d 證券行,個鋪一千呎,劃左四分三比d 所謂現場客戶
就係d 老野係度日日坐係度禁
每個一個月先得幾百收入,
D 老野又搞黎搞Lo麻麻煩煩以為自己大客
所以劃呢d 位為咩

以前做過所以覺得好無謂
以前不知幾好搵
多錢先開個位俾佢
冇turn 咪踼你走囉
你睇連登就知 香港有幾多後生用緊牛牛
耀才垃圾成日hand機
你睇下牛牛財報先 香港人佔多
唔講政見
妖才呢間MK廣告公司同佢個廢app根本垃圾
你話有咩價值
九成香港新加坡同外國
公道講 材仔班人唔識買股 下下比我沽9佢
不嬲local 卷商都係靠收margin 息來賺錢
幾億孖展倉一個月都食息都食唔少啦
同埋佢地按股票真係進取好多, 好多老細攞自己公司股票出來按
唔通真係靠食俑咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞