(峇里島)你地去峇里島住邊同玩咩? (2)

1001 回覆
59 Like 4 Dislike
有冇潛店好介紹
試下搵nusa lembongan 既bali diving academy, 我極度recommend diving course 定fun dive都照顧周到同去親d潛點都正到爆有個位見到10條5-6米長manta ray
行程唔去lembongan
係咪penida再遠啲
lembongan 會近少少sanur, 不過差唔遠
會唔會去tulamben個邊潛?
我諗緊一去到上咗a仔先再去第二個位潛
tulamben 去左5潛,一定要a仔先去到沉船,船最深既位係29米
補習少少,上a仔好suggest去nusa penida 個邊上,去完咪再去tulamben潛1-2日會仲好,因為基本上tulamben 個邊全部潛點都過15米
O仔表示可以去邊度潛
唔上A去個到好浪費 我睇到靚野既地方都一定過15米,但超值得去 有manta ray, mola mola, white shark呢d平日好難見同好巨型既生物
Bali有white shark睇?Ching仲去咗邊度潛?
我暫時諗緊Tulamben, nusa penida, gili island 同lambok
今個trip淨係tulamben 同nusa penida,但已經好夠皮
住係潛店定係附近酒店?
去bali住返酒店啦
係咪得英文Dm
真係唔知喎,不過應該9成9講英文local都係講英文多
Lm
睇緊9月頭單拖去
最主要係想行Agung睇日出
但網上啲團好似最少都要兩個人起跳
係咪應該去到當地旅行社搵人夾
一個人俾兩份錢應該ok啦
上網搵當地旅行團或司機問問
想問去8日咁上下大家係咪會住同一個地方?
定係幾日換一間villa咁?
換啦 住下唔同區 每間住2-3晚咁
因為我諗住租架26
但換酒店又拎唔到gip要call車好似on99咁
睇你想玩咩,一般渡假既話一個地方好悶,緊係住幾個地方,你話唔係既,我去都係玩極限運動,滑下浪咁咪住一個地方都無所謂
首先,比一d要入住個到既酒店先可以食既private dining venues 你先

Raffles

呢個洞穴

海邊涼亭

St. Regis

白沙灘

Jumeirah

Bulgari

第一個地方

第二個地方

Aman

黑沙灘

Berry Amour

Equilibria

跟住落黎唔洗入住都可以去既酒店private dining venue

Samabe

到餐廳部分啦

洞穴餐廳The Cave

河邊烏巢餐廳
Kubu

呢到咁多自己參考啦
Kubu鳥巢個間點book鳥巢? 我見佢外面都有位
Kuta 滑浪岩唔岩新手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞