伍淑娟質疑男子 6.12 無遭警暴 鍾沛權稱案發片段清楚顯示 堅稱「搵返條片睇」 伍淑娟聞言謂:「咁我哋唔爭拗啦」

93 回覆
140 Like 8 Dislike
就鍾早前供稱,一名男子在 6.12 事件中被警員圍毆,伍稱「冇實質證據顯示佢被推跌係濫暴?」鍾指案發片段很清楚,涉事男子沒有武器、背向警員時突然被從後拉跌,傳媒想拍攝時亦遭警員阻擋鏡頭。鍾稱,無論男子之前干犯何事,「嗰刻警察對住一個冇威脅嘅人,係咪要使用嗰種武力呢?」他又質疑,控方想以事件沒有後續司法程序,反證事件未曾發生,「我諗個邏輯唔係咁推斷」。

鍾堅稱「搵返條片睇」,伍聞言謂:「咁我哋唔爭拗啦」。

好柒呀
駁唔刀
柒咗就唔講
質疑下都唔畀?
兒登狗又然…😅
push
毒舌真係麻麻
多謝你
其實依家好似將成個反送中啲嘢倒出嚟獻醜咁,都唔個審緊乜
其實呢個就係香港嘅美麗島審判
typical save hk班專業人士
除左識撚下英文外
個人喺冇咩修養
成個港女咁,一自己理虧就呢舖唔計
咁佢應該繼續駁定唔應該繼續駁
個主控柒撚到
港獨講得最多咪689囉
//伍續指,報告提到「隨著示威持續,示威者與警務人員之間的仇恨加深,有關鼓動襲擊警務人員及其家人的仇恨訊息亦出現」,問鍾是否同意:
鍾:你要我一次過認同晒成段?
伍:逐句問你啦,首先「示威者與警務人員之間的仇恨加深」
鍾:(呢句意思)即係警員對示威者都有仇恨,用詞太過籠統,對雙方都唔公平,中間個光譜好廣泛,可以係敵視、不滿、有意見、有批評,仇恨咁重嘅用字,監會報告呢個寫法好粗糙囉,點解可以咁寫?即係你覺得係有回咁嘅事?你覺得有無警員仇恨示威者?
伍:咁又係一個光譜嘅問題
鍾:咁即係你都覺得警方仇恨示威者?
伍:咁我唔識佢哋㗎嘛
鍾:你呢個答法可以應用喺我到,我又係覺得好難答

伍:你做咗傳媒咁耐⋯⋯
//

https://www.facebook.com/photo?fbid=152695630954194&set=a.140469818843442&locale=zh_TW

借力打力
搵著呢啲人做主控,真係好大鑊,失禮到
唔關事啦,根本最後老奉罪成,過程唔重要 ,求其砌生豬肉,狗噏一輪廢話又袋人工
淨係睇個文字報告九唔搭八
香港喎⋯⋯
鍾沛權基本上都表達左成個背景,成件事點解會發展到去呢個地步。
中國人真係好懦弱, 要靠老屈講大話去挽個少少面子

唔洗講普通話都睇你唔起
普通市民就用盡公帑審
鋤唔入都搞你兩三年精神時間金錢
黑警有錯就話你唔提供證據搞唔到
仲屌返你無盡責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞