美股認真討論區MMMCXLIII

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
佢折讓唔係3成 係5 to 1 所以大約5%啦
唔係睇個供股價同現價比較嫁咩
5 to 1係睇你供嘅數量比例啫
早左入場

好彩連埋soxl只買左1萬美

下星期先入多5萬美

富途空軍話下星期千跌
唔經唔覺加息play 都玩左成年 仲有幾耐玩
認真叫佢諗下自己有d 咩擅長 然後點樣可以contribute 到自己才能比society
終於見有人問重點
玩到有衰退咪完
好多人既人生都冇咩意義被訓練做社會齒輪 到將來比ai取代都只係資本主義一個過程
6萬美soxl
連郡個個都買咁大
right issue 個重點係會dilute 左幾多

The Subscription Price of HK$44.20 per Rights Unit represents a discount of approximately 26.0% to the theoretical ex-rights price of approximately HK$59.70 per Unit based on the closing price of HK$62.80 per Unit as quoted on the Stock Exchange on the Last Trading Day and a discount of approximately 29.6% to the closing price of HK$62.80 per Unit as quoted on the Stock Exchange on the Last Trading Day.

https://www1.hkexnews.hk/listedco/listconews/sehk/2023/0210/2023021000480.pdf
如果marco 咁睇我好同意 但micro 咁睇每個人都可以有選擇彰顯自己價值ge 自由
成副身家啦

不過跌咪坐下, 依家又唔係上年低潮期

最緊要分注入姐

soxl mu tsm qcom amat on asml amd 星期五撈左d
買咁多semi不如買soxx
完全取代都唔係太易
當ai取代左大部分人工作後
班人就會失業
失業率大又會做成社會福利開支幾何式咁上
政府管治難度又會再大
佢上一兩年係咪睇錯市
又話退出
會有新既崗位出現
咁多人睇cpi之後升
我大約估到個市會點行
係 輸好多
可以復出既
跟呢到反向行
連燈小眾啦

牛牛yt 好多睇跌

yt有個出名大陸youtuber狼王話係大熊市
財自三寶
公房綜援白卡佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞