[I/A/PC] Marvel Snap 瞬戰超能(20) 量子狂熱

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
早兩日已經講緊 鬥r6 Aero
宜家玩Thanos就唔係好怕Aero
系統係會有機會根據你嘅手牌開啲搞鳩你或者對面嘅地圖 唔對路就retreat la
令牌出左thanos 但係本身冇飛機 . 仲買唔買好?
sauron,sentry同valkyrie都有d興趣
巴打係唔係 玩thanos
呢兩日好似撞左你幾次,我係8964
係呀今朝同你打過一場
無限左, 如果再見到你, 你SNAP 我送分比你

今次終於記得cap圖睇下系統係點樣計兩個Nexus嘅戰力係點相加。

本身卡片總戰力較大嗰區(右邊嗰區),卡片總戰力(28)會加埋總戰力較小嗰區嘅卡片總戰力(23),28+23=51

本身卡片總戰力較小嗰區(左邊嗰區)會加埋總戰力較大嗰區嘅最終戰力(51),23+51=74

唔關事嗰區就係本身自己嘅總戰力(7)+總戰力較大嗰個Nexus區嘅最終戰力(51)+本身卡片總戰力較小嗰個Nexus區嘅卡片總戰力(23),7+51+23=81
good game
多謝先
我重係84 , 有排都未到
唔關本身卡片總戰力事
個location effect 係由左至右咁計
所以左區係23戰力,就先spread 左23 畀另外兩區
都計右邊果區,因為左區先計,佢總戰力就會係28加埋左區原本果23變左51再spread 出黎,所以左區會最後加多51
同邊個區較大較小無關
巴打好熟個系統
Thano咩deck 好玩? 我開箱開到
一係就藍驚加泰山,

一係就killmonger
轉蛋狗 (持續流/控制/大怪)
基本玩法都係要帶飛機, 令到d寶石變0水
space stone拎去轉蛋, 之後將轉出黎既怪移位

仲有個係destory bishop+beast既玩法, 但我未試
隻Thanos都係早幾日買, 上無限果陣都唔敢用
冇飛機
宜家你果套有冇d咩改過
Killmonger爆晒d水晶
些牙睇下
lizard換mojo唔係好d咩?
佢啲規則太唔清唔楚
攪到我要成日睇啲鬼佬YouTuber 解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞