[YG] BABYMONSTER討論區 NEXT MOVEMENT(1)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
其實YG團 d抒情曲都唔差,只係以前主打歌都係比人落club歌既印象。
覺得除左好聽之外,Ahyeon 既表情管理同肢體表達都好勁,Dangerously fing頭時機同配合歌詞既手勢動作。Don’t Know What to Do已經覺得佢連跳舞都捕捉到鏡頭移動而係唔係Haram個種單望住Centre鏡頭,加埋英語國語語言優勢真係資優生黎。
YG慢歌一直都得
不過宜家kpop今時唔同往日
YG哩啲中小企等收皮啦
我想要首勁歌
幾好聽 然後聽完唔知幾時先出道
YG而家三隊男團都唔需要TeddyBIGBANG TREASURE WINNER都自己識寫歌
多VOCAL 真好,仲要個個聲線有辨認度
RAP PART 係呢首抒情歌都融合得好自然,接住Chiquita 同Ahyeon和聲個段好聽到
勁好聽
Haram把聲最易認
唔係好忍到啲聲
除左HARAM AHYEON ASA
其他人啲聲有咩問題
都算易認
打錯字 忍 X 認 O
啫係點 條仆街連班妹都撚埋?
HARAM金毛又幾正式
妹豬們一個都冇少
感覺呢個操作固定左一批Rora 同Asa fans。
見公布第五位成員後 ASA一直強顏歡笑,去到最後一刻喜極而泣。
【mydaily】[YG新女團BABYMONSTER還未出道就位居美國Billboard'Hot Trending Songs'榜單首位]23日,據美國Billboard音樂榜公佈的最新榜單數據,BABYMONSTER出道先行區曲<DREAM>在Billboard'Hot Trending Songs'榜單上名列首位。Billboard方面稱贊道:"這僅僅只是Baby Monster走上舞台的開始",給予了高度評價。
BABYMONSTER還未出道甚至連正式音源都沒有發售就登上了'Hot Trending Songs'熱門榜單,這引起全球粉絲的關注和期待。
出完條pre debut片又無哂聲氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞