迪士尼透露了三部動畫續集

249 回覆
60 Like 32 Dislike
Maleficent同個公主都係more or less Les
雖然frozen出先
第3集根本perfect ending
佢係妹控
Elsanna
其實胡迪係有自己揀過架
當初安仔係有諗過帶埋佢入大學、但佢選擇左朋友
所以自我呢一點其實佢不嬲都有
其實佢搵番寶貝呢個故事係好既
但結局兩個要流浪我真係接受唔到
我知你又會講現實就係好難兩全奇美呀麻
再黎就係破壞人設呢個問題
個o靚妹明明錫胡迪錫到濃、會唔會貪新忘舊,就即刻變地底泥係都唔會係胡迪先啦
如果一路追開toy story,好難唔睇到炆
終於當時其實安仔係有諗過帶埋胡迪入大學
係個靚妹話鐘意胡迪,安仔先放手
成套野真係覺得胡迪勁撚慘,比人當垃圾,後尾發聲盒比埋人,連個警章都要比埋人
珍,我都鍾意4
胡迪交出零件果下係個象徵
佢唔再係一件比人類操控既玩具
玩具可以有自己既意志
搵到自己既幸福
其實好有意思
胡迪可以既話其他玩具都可以
寶妮大個左其實一樣會唔要佢地
但胡迪既故事證明玩具都可以有自己既選擇
唔駛乞求單方面人類既愛
All in dis
完啦好嗎
第4集已經唔好睇
流量密碼
成班男角要搞gay
仲有傷殘弱智呢?
講下都唔講,好唔大愛囉
有碌鳩 喺我對靴入面呀
蟲蟲特工隊呢?
第123集都係排除萬難咁要去搵番主人
第4集一失寵又搵到條囡就話要走
破壞晒123集啲人物背景
好同意 呢d係4嘅真正意義
亦都透過胡迪嘅故事話比我地知
每個人都擁有選擇自己生活方式嘅自由
好似胡迪咁 有勇氣選擇去冒隊 嘗試過全新嘅生活
Toy story由細睇到大
每集嘅核心價值都跟住觀眾嘅成長而唔同
優獸同魔雪開續集都合理
一套好睇角色得意一套爆紅 唔開續集先奇
相反反斗奇兵4已經有啲為拍而拍 外傳lightyear直頭仆直…比觀眾留個美好童年回憶唔好咩…
你拍超人特工隊3講小麗小衝積積大個仲好啦
Zootopia 第一集香港配音配得幾好
建議睇之前d訪問,胡迪既故事完左,但其他人未完
如果你係想講第4集帶出左另一個新觀點:‘玩具本身價值就係俾人玩,但唔一定只忠於一個owner’, 其實哩一點係第三集已帶出左:果班決定留係托兒所嘅玩具都做左哩個決定。但其實都是被迫,因玩具(特別Woody)佢地係更享受同專屬擁有者嘅互動。

第四集牧羊女的確改變左Woody哩個睇法,但並沒有‘更深層次’嘅效果。反而令一班一直‘出生入死’嘅同伴分開咗(因第三集尾佢地就算同Barbie 跟左Bonnie 番屋企都仲有同Sunnyside Daycare 啲玩具keep住聯絡)
但第4集嘅Ended已確定左一定要各散東西⋯⋯咁之前咁多集強調嘅一個都不能少~歷盡千辛萬苦都要搵番同伴嘅價值⋯⋯ 所以點會有人覺得更好~
屌你老母 又搞胡迪
上一集果個臭系Bonnie睇到我火
今集冇安仔同唔比個好結局胡迪一定唔撚睇
唔係條女噴水
係我飲嘢差啲噴水
黑妹輸
個王子係非洲部落來的
應該咁講
胡迪一直係作為一個玩具領袖係諗野
作為一個玩具就要有做玩具嘅責任
胡迪因為兩個主人
所以佢意識到始終人會長大唔再需要玩具
而最後胡迪唔再作為玩具去諗野
而係作為一個有自由意志既物件去思考自我
而我地觀眾由前3集好宏觀咁睇一個玩具故事
到最後第4集睇屬於主角胡迪既故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞