警方消息:櫻木花道配音者係輔警士沙 響亮聲線維持車公廟秩序

244 回覆
23 Like 474 Dislike
好彩係睇日語版
成個班底換哂人,三井唔係置鯰配返我極失望
呢個年紀就係連登仔口中嘅老屎忽
林原惠成55 都仲配緊三無教主綾波麗
緒方惠美57 蛋治唔講,佢都仲配「到」下藏馬 聲老咗好多

有意見嗎?
補充返
我個名果位 都成46,把聲仲可以𡃁妹過細路女、虎狼過大姐姐
八九十年代飛日本係中產階級嘅遊樂
除非動畫都好長壽 唔係聲優唔會搵好大既人配
星矢冥界編都換曬 你估套套龍珠on piece 咩…
咁你都講得出
明明勁能垃圾 搵啲阿叔阿嬸配後生仔
都忽忽地既
如果真係扮得返個角色年紀把聲無野好講
但亞視果班就用返阿叔阿嬸聲配後生仔
有得租LD同錄影帶,仲有好多老翻。
以前深水埗個深之都,就係專賣老翻帶同老翻VCD。

以為啲翻譯鳩撚過google 機翻。明明係劍,可以譯撚咗係拳。好撚恐怖。

八十年代就真係得TVB同ATV。但去到中後期,已經唔係,果陣睇機動戰士-再起風雲,明明我記得係布拉度艦長,屌,我租帶睇又變返林友德咁奇怪。一直以為記錯,原來查返記錄係兩批人去配音。
迪迪尼聽講有自己嘅粵語配音組
所以你唔會喺其他片聽到米奇老鼠、高飛把聲
機動戰士-再起風雲 => Z
機動戰士-雷霆一擊 => ZZ
機動戰士-特種計劃 => SEED
機動戰士-特種命運 => SEED D

BTW 粵配唔一定好,但好多港版譯名都好抵死,形意俱合勁啜核
[url]「五毛出沒注意」著名引戰分化狗會員reganlam 係一件用殘體字+蝗語嘅大陸仔嚟
https://lih.kg/3063463
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

你緊係唔知啦,因為 reganlam 你係用殘體字+蝗語,自爆連香港身份證都無嘅大陸仔嚟呀嘛,你大陸嗰邊撚有粵語版上映咩
睇日文........
咁keroro呢?
講緊8幾年 cctoy 精蟲都未係
唔識聽日文咁廢
多謝一班連登仔撐警捧場
日本語は世界語言です
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞