Signal 真係好撚廢

42 回覆
63 Like 15 Dislike
嘩巴打好勁
咁99%人識用你個OS未
我幾時有講自己勁 曲解完未
你問我用咩我咪答你我用緊咩

九唔撚搭八
telegram 就因為user一粒制都唔願撳俾你話神化左
想知GrapheneOS 呢個遠離同溫層既非BIG TECH 神級OS有幾多user 會去裝
你消化下我講啲野先啦。
想知仲有無人用mewe
垃圾傻閪先用呢個閪app
咁1粒制都唔願撳既USER 會唔會去刷ROM
我只係回答緊你問題,想唔想只係取決於你個人對於呢方面既重視有幾大 我上面已經講過,同埋唔係得我講既呢款,我講既只係其中一樣

咁你用緊邊間唔係big tech 既手機

上面tg我指既只係唔好覺得tg係安全

以user角度黎講 tg絕對係人性化同便利性最好。

但係以私隱加密安全性黎講 TG 做得非常唔好。

所以唔好神化tg既安全性 佢根本唔係呢方面既走向。
同埋呢啲OS本身都可以選擇撳制黎裝

我當你買MAC機 都要SETUP 最初個位啲野啦

咁你又買?

步驟真係唔難,只係你想唔想做啫。
Telegram data經佢server 儲落佢server
Signal 唔儲落server儲落device
自己諗點解signal咁麻煩
不嬲都話d 黃撚虛偽, 用ig 又反whatsapp
原來仲有人用緊
首先,tg群組冇加密,想加都冇得加

私 chat 嘅話,如果用 secret chat 加密就只係同某一部機加密,例如用咗手機嘅話,咁電腦就睇唔到個 chat,無得手機電腦一齊睇

重要嘢秘密嘢咪 signal 傾,傾閒計咪用返個方便嘅囉
唔是想話你柒
但你舉例fb ig wtsapp 全部同一間
你識唔識的
Mewe 好彩收咗檔
當年login入到去第一個反應係心知不妙
想問下我copy舊機個backup去新機還原但佢話我未能從signal新版本匯入備份舊機個版本寫6.12.5 但新機寫6.11.7,兩部機上play store都無得禁更新
呢 d 人係弱智,佢地既邏輯係說服到佢用,d 野先可以用
但實際呢 d 人根本只係井底到淨係識用大路野,或跟風用野
呢 d 人冇個人判斷能力,亦冇能力可以自行探索新事物既可行性
為左令人覺得係對方建議唔得,就會搬大眾模式黎當做理由,所以會不斷扭曲人地既建議,或將人地建議之中有極少部分滿足唔到佢既細微問題無限放大
但佢地既理由其實只係一 d 同主題毫無關係既其他事情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞