有冇人覺得香港人著衫好一式一樣

213 回覆
172 Like 680 Dislike
Barbour waxed jacket咪英國國民褸囉(窮撚唔會著)
你呢個comment好中肯

唔知你地覺唔覺

香港地大部份普通由基層到小康到所謂中產 其實大部份人都唔識睇場合著衫

大部份人都無果個著衫觸覺,亂尻咁襯

所以我覺得香港地影家庭照好核突

大部份老野/中年人 衣不稱身。著埋d濕刷風褸走天涯。衣櫃搵件似樣見得人既大褸都無
咁撚柒 成個乞衣咁
樓主有病?
其實我留言唔係against你,冒犯到同你講聲唔好意思。
日本人買牛仔look都有好講究嘅一群,更重要係孕育到唔少出色嘅工廠、職人同品牌。
你無去啱地方姐,個日睇演唱會唔知係咪因為係hip hop concert個個勁有style著得好好睇
一定會俾人偷拍放上網笑有精神病
英國澳洲入場睇賽馬白人個個著哂正裝勁撚靚

相反香港廢老
因為香港好難買衫
只要香港嗰排興啲乜,就會全條街都淨係賣嗰樣嘢
上asos/ zalora買又係偏歐美style唔係人人啱
直接喺日本網order返嚟連運費又好撚貴
呢d係老女人先會批鬥
踩港撚真係收收皮先
成日話港人著tee 運動衫 波鞋
大佬,住宅區梗係咁啦,唔通落街食個飯又整半個鐘先出門?
你去旅行會唔會去人地住宅區睇先?

講親著衫
踩港撚淨係鐘意正裝大褸,一係就多layer先叫識襯
香港咩天氣呀,低過10度既日子一年都冇十日
著興個d又話人跟風,屌你度度都係咁啦
再講,你睇下香港既鬼佬先啦,著得仲頹過港人,又點計?
你係連登問錯野?

屌你老母 唔好講著衫啦

剩係對眼望條女都話你視姦 影你放上網
無野可輸 屈左你先 佢又無手尾

班臭閪港女公廁又贏到盡

遲下香港男士要包撚得勁過伊斯蘭教要遮埋對眼全部盲撚哂先出得街

對比返著衫 著得柒又俾人放上網 乜撚都放上網

全部當自己網絡警察

係香港講著衫?講女?班女權撚同班狗公收皮可以再討論下
樓豬俾你收咗皮
最可惜係睇到個風氣係肯打扮又踩,唔肯打扮又踩,最終結果咪就係香港人唔敢標奇立異。

肯打扮嘅,風格光譜唔夠其他地方闊亦係事實。

香港人成日惡言批鬥香港人,唔係好現象。喺政治以外嘅範疇,連善意理論空間都無。
咁咪唔好睇
好同意,連著件衫有花/有公仔/鮮色啲/著粉紅色都會比人話
啲買衫錢賭輸晒嘛
咁坦白講句。就算班馬主都唔係個個識著西裝啦

呢個真係關幾代人既修養問題
你唔識襯咪著到乞衣咁囉傻閪
真係麻煩 人哋著咩又關你事
咁樓主著開咩style
一嘢秒撚咗
個傻閪hang撚晒機
中學便服日正常人都唔會著便服就算有捐錢,真係覺得自己好型咩,香港地男既著衫睇牌子,女既著出泥再靚你都係輸比背心熱褲短裙
你係咪成個世界剩係得香港同日本
你嗰間咩學校 邊有人便服日唔着便服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞