同女朋友就結婚 佢要求層樓要加佢個名

983 回覆
4270 Like 158 Dislike
臭雞未結就諗層樓要加名
我係樓豬一聽到就飛撚咗條女去
咁你咪躝囉
下? 留返個首置名額 for換樓好
為咩要加名? 結婚為錢? 信你唔過?
女人就是妓女 只係貴同平
其實就算冇加名,離婚都可以分你一半身家。
咁就咪同個癲婆結婚啦
你條八婆就收聲啦 條閪女人下下講錢先
冇出過錢點解要加你個閪名上去?結婚大鳩哂?
仲有未結婚老乜撚老婆
結之前轉做父母嘅名啦
有無兄弟姊妹?
條女要分你身家都要付多二十幾三十年time cost
結之前轉做父母嘅名啦
有無兄弟姊妹?
條女要分你身家都要付多二十幾三十年time cost
啱呀,其實加名都已經要交印花稅,慳返個錢留返條女個首置一齊儲錢買多層好過啦

但千祈唔好教精條女同個外母原來層樓唔加名離婚都有得分,再暗中問吓法律意見如何最有效保障自己,同父母簽番張大額借據之類

以後佢哋唔止情緒勒索,仲會財務勒索你人生一切大小事宜,一唔啱傾就要分你一半身家
轉返畀你父母好d
我老婆調番轉 我話來緊買樓寫佢名 俾個保障佢佢話唔需要
大大力屌鳩佢啦,問佢知唔知個首置幾值錢阿
你唔加名離婚都分到你身家架啦,傻閪
用返你屋企人撻佢咪得
加佢老母
現實邊有咁易比你分到
真係要分一半嗰啲係要個老婆幫佢生仔湊左十年冇返工淨係做家庭主婦,仲要打官司
如果簽完紙兩個仲返緊工未生仔,判條毛比佢就得
女權
Exactly
因為層樓你都係告屋企人買,所以先會問呢個問題。

層樓係自己買嘅,答案肯定無懸念,諗都唔使諗😌
唔結好過結
識人,拍緊拖時,又係同你而家情況一樣,條女個老母要求男家間屋加埋佢個女個名
男家既阿媽話結左婚生埋bb再加條女既名都唔遲
條女老母唔肯,最後都散左
層樓轉你兩老名
兩老象徵式收100蚊租就唔怕比人分
而且兩老出錢買樓大條道理轉返佢地名
象徵式收租依個係main point
咪話唔提你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞