Audi明明有e-tron電動車系列。話曬係BBA牌子,點解咁少人提?究竟e-tron衰啲乜?

55 回覆
1 Like 6 Dislike
有幾豪華
你估香港貴稅咩

BMW 二手車 二三年車 平過香港買Toyota Honda

有咩貴氣
講得好
揸得tesla都係人中之龍
有錢唔識洗,傻仔唔識計數先買bba電車 什至波子電車
EV揀Tesla只係正常人
唔係咩人中之龍

不過總會有人覺得自己特別啲
thend,spec, 價錢, 技術,軟件,輪候時間都係TESLA.

有人就係中意比多啲揀部唔掂嘅BBA做白老鼠
無嘅,可能佢錢多,可能佢中意兩三年後又可以換車,不過當然要唔care二手價先好講啦
點解唔買Tesla?用料差手工差囉
但買得起e-tron gt
多人會買波子
係喎。
同一個價錢大把選擇,除左Audi 死忠真係諗唔到有乜理由買佢
最弊tesla連啲有用嘅功能都擺曬喺個觸控mon度

你完全冇任何實體掣喺操作上係唔方便
都係定位問題,有錢的買波子,無咁有錢的買benz

同埋買得電車點解唔買Tesla

夠啦好嗎
所以依家普遍嚟講香港都係一街model 3/EQA
油車時代一樣日本車平過歐洲車幾倍
唔通當時買日本車又笑買歐洲車係水魚咩
邊有乜首唔首選 百貨應百客
你淨係要部車行得飛得
對工藝用料品牌完全無要求咁tesla當然首選
用二手車價黎講咁所有豪華品牌都冇咩貴氣啦
其實係,唔明點解一個做埋垃圾車、巴士同商用車嘅歐洲牌子喺亞洲就吹到好豪華巴閉咁
你個問題就似問Toyota有出Spade咁點解日本皇室要買Century咁
班teslun邊買得起
因為日本皇室要用日本牌子囉,支持佢地本土品牌,加上Toyota係日本車龍頭
差唔多價傻嘅都揀波子啦
其實得香港人先仲有 BBA=造工,鋼水嘅都市傳說

AUDI個波箱係咩造工

一撞連底下舊電都飛埋出黎
叫咩鋼水
https://twitter.com/ilkin_mustafa/status/1621210715448123392
根本係班 teslun 圍爐 有錢點會唔想轉 Audi 貪 Tesla 底盤夠硬養腰骨呀
窮既咪買tesla囉
是,根本不值一提
過百粒就買taycan, 平平地就tesla, 就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞