Audi明明有e-tron電動車系列。話曬係BBA牌子,點解咁少人提?究竟e-tron衰啲乜?

55 回覆
1 Like 6 Dislike

e-tron 50 quattro:-
輸出功率 (kW): 230
最高續航力WLTP (km): 282 - 341
電池容量 (kWh): 71
最大扭力 (Nm): 540
加速時間 (s): 6.8
一換一售價: (HK$) 699,800起

e-tron 55 quattro:-
輸出功率 (kW): 300
最高續航力WLTP (km): 369 - 441
電池容量 (kWh): 95
最大扭力 (Nm): 664
加速時間 (s): 5.7
一換一售價: (HK$): 898,800

e-tron Sportback 55 quattro S-line:-
輸出功率 (kW): 300
最高續航力WLTP (km): 372 - 453
電池容量 (kWh): 95
最大扭力 (Nm): 664
加速時間 (s): 5.7
一換一售價: (HK$): 1,089,800

RS e-tron GT:-
輸出功率 (kW): 440
電池容量 (kWh): 93
最大扭力 (Nm): 830
一換一售價: (HK$): 1,998,000
因為貴囉
圈圈圈圈係香港pr做得唔係咁好掛
雖然外國佢同benz差唔多 但喺香港個感覺冇benz咁豪華 同埋冇咁象徵到身份地位
出部ard 30萬q3 咁既size 先有得討論
[日本人唔buy] Toyota電動車 bZ4X 日本全年只賣出5,000部 銷情慘淡
https://lih.kg/zhCnhdX
咁除咗「點解唔買tesla?」之外,買電動車仲有咩選擇呢
其實去到呢家呢個年代,揸benz已經冇以前咁巴閉㗎喇
如果係因為貴,咁應該有好多有錢人追捧㗎?因為要話畀人知你有錢買部貴價電動車

但係我係街都好少見到呢部車行....
就係因為有錢人唔會追求電動車
有錢都買傳統跑車
價錢貴

我依個價錢買bmw開心d
有錢人電車油車都唔會買audi
買咗之後個個都問你
點解唔買TESLA
TESLA平啲又好啲,裡面又新啲

你買左呢部嘢,全架車得張皮櫈j得落
你個心都會諗點解唔買TESLA

買咗呢部車無可能話到比人知你有錢買貴車,
個個一睇第一反應已經覺得你係ON9, 過時, 守舊,脫節,錢都唔識駛,大水魚,蠢,廢,弱智,搵自己麻煩

求其買部油車當舊車揸都無咁嬲
睇你邊部audi嘅啫,好多有錢人都有買rs版嘅audi玩㗎
Tesla點L樣好啲裡面新啲
有錢咪要舒服咪買benz個部

要跑咪波子個部

點都未排到audi
因為貴囉
如果係因為貴,咁應該有好多有錢人追捧㗎?因為要話畀人知你有錢買部貴價電動車

買咗之後個個都問你
點解唔買TESLA
TESLA平啲又好啲,裡面又新啲

你買左呢部嘢,全架車得張皮櫈j得落
你個心都會諗點解唔買TESLA

買咗呢部車無可能話到比人知你有錢買貴車,
個個一睇第一反應已經覺得你係ON9, 過時, 守舊,脫節,錢都唔識駛,大水魚,蠢,廢,弱智,搵自己麻煩

求其買部油車當舊車揸都無咁嬲

又嚟?
eq開始多人揸,i4訂單又係full哂咁滯
因為貴囉

有錢咪要舒服咪買benz個部

要跑咪波子個部

點都未排到audi

RS e-tron gt 都好跑得㗎喎
低級得IONIQ5, IONIQ6

貴價得嚟唔會比人笑得 TAYCAN
仲有個波箱 個個都怕左
內籠一堆掣, 當自己揸飛機咩
機頭大大部,一堆唔用嘅嘢
space x 太空倉都無咁多掣啦
都係定位問題,有錢的買波子,無咁有錢的買benz

同埋買得電車點解唔買Tesla
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞