[2023 #6] 連登巴膠靜侯聖經啟示專區

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
Thanks
另外想問如果搭紅頂條數點計
Let's say 0025我喺通菜街x太子道西 咁我返上水(say天平) 我應該點揀

1001呢位哥仔你掛住問車唔開po

紅van開0045,又行舊路兜曬咁多區,唔好啦
但問果個位翻上水又真係幾尷尬,建議你搭地鐵去追車

a)九龍塘站上翻地面追270A尾車(尖沙咀0020,我當0040到九龍塘,你得閒自己睇eta)
追唔到,原地上n373唔會遲過0150落車

b)278x尾車大窩口站約0044,(0133到上水總站),呢邊走左車就比較慘,plan b/c貴得黎仲要2點後先到,係旺角慢慢行落匯豐等270s可能無咁伏

翻到上水又有eta既車應該列曬出黎喇(277x呢啲垃圾唔計)
72X> N373
有BBI
之前咪話795X會考慮改經將藍
而家冇咗聲氣嘅

咁難得儲到啲坑寶將隧轉乘客
一改又準備倒走了

二次入廠前最後一轉車係行 64K
想唔做廠長都難啦
下次再行可以考慮響錦田沿線搵個廢車場即場退役肢解
可惜 steeetdeck 無緣一試 64K
縱置引擎會唔會表現好d
72A 工業邨開 26分鐘到廣福

當年熱狗年代應該快到3分鐘
紅Van 本身就係非管制服務

仆街海庭玩食邑玩到考慮紅van
其實應該要去一去飲咖啡
而家無區棍, 其實ok

其實可以合併埋N73
N373 : 聯和墟開, 去到華明跟N73 行去到沙田, 再行返N373 沿途各站 + 來回入銅鑼灣
落馬洲點算叫屌巴做?
N76 路線最繁忙的一小時載客率為12%,平均每班約2人次

搭的士啦, 遲啲皇崗變左一地兩檢, 分分鐘再JB B 線都唔定
咁載通既皇巴點算
87D / 281A 去轉返270A會唔會仲快,
皇巴啲車咪拎去做載通古典部

路線就可能比返條B10 落馬洲交匯處 - 新關就算
B11 B12 直出元朗/ 上水
不如N78延長去落馬洲
795X 應該係運吉叫轉?
可能之前條數太差.
口味太重
反建議 N373加停沙田市中心
經帝都/博物館上獅子山
讓N271 N373轉乘 可以喺沙田進行
唔使魚魚喺九龍塘食西北風
得兩三班
延長同時全晚雙向服務
第二階段係開橋2至3個月後
差不多會有消息
790 第二階段直情要23年q3, 要開逆走就快啲開啦,都唔知等乜
雖然條數已經唔靚
但係改行將藍,隨時更加核突
整死屎公司

個問題係按而家嘅行法
出城為例:
健明直出
再兜返去將藍入口
一嚟好兜
二嚟分分鐘仲慢過行隧道
三嚟趕走埋隧道轉乘客

好似衰過唔改
夜晚其實ok

最重口味係北區嗰段
灣仔坐返華明應該都係1粒鐘多小小
應該行新隧既康城就冇巴士行
跟住格硬改啲本身行舊隧既巴士去新隧
TD 都唔知諗緊乜

條新隧道就算改埋795x, 全日得一條巴士線行經,百億基建咁樣用法,真係人唔笑狗都吠
已經好過青沙
中九龍幹線落成之前, 其實新路係垃圾
過海咪最佳選擇
條橋長遠都係俾康城+137區用
Tko, tkl 坑口寶琳都係行舊隧架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞