2023年冬季日劇討論(2)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
女好難認

最後無靚女
淺川梨奈

但收埋左
有冇人開左中谷美紀嗰套?
唔見人講嘅
因為安藤櫻勁好戲,日本女演員中係數一數二嘅好
不過佢拍電影多,少拍劇,就算拍都係拍NHK多。
如果你睇Brush up life,可能會feel到佢嘅演戲模式係唔同一般日劇train出嚟嘅演員,自然好多。

佢係電影旬報獎史上唯一一位同年獲得女主角同女配角獎嘅演員,亦係旬報至今獲得最多獎座嘅女演員(共五座),記得旬報N年前有個女演員排名,佢係唯一一個近代女演員入top 10(好似排第八)。
佢拍啲電影好多時橫掃各大電影頒獎禮女演員獎。

brush up life拍到佢靚咗架啦(應該係生完BB後,覺得佢順眼咗好多,佢一生完,NHK即刻搵佢拍晨間劇演主角)

建議睇0.5mm,百元之戀,小偷家族
唔係有mj仲低都似
山本舞香 伊藤健太郎と完全破局!新たな恋は「芸能人でも一般人でも」結婚意識で
2023年2月15日 17:20
女性自身

捱完最低點先散
有啲人話係因為mj先低
但我覺得佢已經跟住導演要求去演佢想要既德川家康(好廢既德川家康
同其他德川家康比,呢個家康幾有新鮮感
可能就係因為今次好多都唔跟傳統角度去拍先唔多人睇(?)
睇到第5集...
女主角又真係幾好戲..
做D 打工仔戲份, 做到似模似樣
完全演活到 平時日本人 打工仔 勞棣咁既樣
同埋佢D 表情都交足戲
如果佢個樣生得靚D, 會完美好多
睇開o個班會覺得唔夠重厚,兒戲
有冇搞錯, 冇左泉里香
如果係一個靚女演員做呢個角色,佢既生活就唔會係依加個劇本咁平淡
佢比人鬧得勁,係啲野唔跟當時背景
好似座城池,文字呢啲野
贊同…有時你要安藤櫻呢類女演員先可以擔當呢種角色…令觀眾有共鳴
黑木華係呢套劇其中一個亮點
佢講野原來可以咁快同咁狠
認同呢套劇佢個妝同髮型配合得幾好
我都係第一時間諗個
懷疑呢個角色可能有史以來最貼合佢本人
講咗咁耐,你睇女定劇情?
講真如果係靚女,演出嚟個風格就會好唔同
個角色要普通人
搵個靚女演就算佢演幾好都會有人話佢做得唔夠普通

你咁執著睇靚女,我勸你搵過套清一色靚女既劇養下你對眼啦
我冇話唔好睇bo
你又唔洗咁惡既
暫時我追緊2套,
一套係 佔領醫院,同重啟人生
呢2套幾值得睇姐
用樣嚟評價一套劇都好膚淺
唔建議睇日劇 日劇好多都唔係sell靚仔靚女
唔係我惡
係大家太仁慈
同你解釋點解佢附合呢個角色
繼而話俾你聽佢有幾好戲

相信大家一開始就理解安藤櫻唔附合你審美觀
但你之後一而再而三咁話安藤櫻樣衰
不如話你惡我地好過啦
即係桐谷美鈴扮醜o個套咁,點夠說服力
依家啲特技化妝咁犀利
如果肯狠心喺造型上落重手
再加埋演員嘅演技嘅話
靚仔靚女扮醜完全係有可能

不過難得搵到個靚仔靚女嚟演
我估大部分制作組都唔會浪費演員個靚樣
結果就變咗做唔夠說服力
[https://www.fujitv.co.jp/anataga_drama/index.html

下季富士木10,奈緒、瑛太、岩田剛典、田中美奈實,兩對無性的夫妻的故事,好有當年木10果隻味。
富士台下季受咩刺激,4線劇個CAST唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞