養左12年既狗仔走左 當左佢係屋企人

38 回覆
112 Like 10 Dislike
我都係松鼠
佢咩事走?
樓主 節哀 我隻貴婦13歲 上年29/8 02:45走左 樓主狗狗係一個熟悉既地方走左唔錯的 我隻貴婦最後係醫院走 佢唔係自然走 係我簽紙打針走 佢打針到佢走時有拍底片 但現在到呢一刻冇開過來睇 我經常自動回帶個日簽紙打針既情景
佢地會係彩虹橋無病無痛開開心心周圍跑玩緊架啦

利申: 一隻前年走左 一隻上年十月走左
應該係心臟病

最黎呢星期後腳完全冇力,企都企唔到,柯尿都係瀨落墊上面
其實佢就走既時候做主人一定知,去到呢個moment 唔好入icu啦,留係屋企陪住佢啦,佢一個係icu一定會好驚
養龜啦,長命過主人
樓主 我12月都經歷過呢種痛,節哀

養左16年

搵間好既寵物善終送佢行最後段路啦

我用左間叫 情X在,有時覺得要揀一間好既,對自己都係心理上一種安慰。

骨灰我放左係屋企,狗狗用左另一種方式陪住我地
多口講句..如果你迷信既...
建議骨灰唔好放係屋企...
寵物有可能唔捨得走而投唔到胎
次次見到呢類post都唔敢入黎睇
都會幻想如果係自己隻狗我會點
加油呀, 頂住
一般住院有好轉都係用針劑藥,返到屋企用口服藥效果差好多。唉,假希望來

陪左13年幾狗剛去彩虹橋,move on 緊
我隻松松都係心臟病走 心好痛 見到佢咁
佢走左都係解脫
佢狗生遇到你同你屋企人係佢既福份,樓主節哀順變,總有日會再見既
多謝你既照顧
我過得好幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞