養左12年既狗仔走左 當左佢係屋企人

38 回覆
112 Like 10 Dislike
你年三十晚開始唔舒服 之後初一入icu住
去到初三話你情況好轉可以接你走
我哋準備好晒啲嘢 開開心心咁接你
返到屋企仲好精神冇乜點咳
去到琴日朝早開始氧氣機都幫唔到你
你不斷咁樣喘成晚冇瞓又趴唔到係度
老竇話見你個樣好辛苦 知道你要走
打電話俾我叫我返嚟
你一直等到我返屋企 見晒所有屋企人最後一面先肯走
你真係好乖好叻
見到你最後抽搐同大聲慘叫 我真係覺得好心痛
我就摸住你話你唔好掛住我哋你走啦
你走咗之後我完全訓唔到 一合埋眼就諗起你
你會唔會怪我喺醫院接你返嚟?
我諗起同你相處嘅回憶
我真係好唔捨得你
我不斷喊 我仲寫咗封信俾你
下世你一定要再做我屋企人
今朝寫完封信比你我就嘗試訓 訓左2個鐘
本身我年三十晚個膊頭好痛 而你都係年三十晚開始唔舒服
我黐晒藥膏貼都冇用
但我瞓醒之後個膊頭就唔痛 係咪因為你嘅痛同我連埋一齊
你走咗終於唔痛了!
希望你覺得同我哋一齊既呢一段時光係開心
我永遠都會記得你 我哋永遠都係一家人
算係咁 12歲都唔後生
佢有你同佢一齊生活12年 佢都一定覺得好幸福
好好照顧自己 你健康生活係佢最想見到的
佢而家好開心喺彩虹橋同其他狗仔玩緊啦
係 可以係屋企走見到哂我地
樓主你陪伴咗佢一生
佢一定覺得好幸福的!
點樣可以個腦唔諗起佢
佢有你呢個主人 相信狗狗感受到幸福 去到彩虹橋會繼續開心跑跑跳跳
寵物老死一律建議再養
易move on好多
不了 個心好痛 我再承受唔到
到時10幾年後
咪一樣要面對多一次
再養
我都好驚呢一日會嚟
會唔會再養
我都好怕隻狗走果日我會SAD到痴線
Take care
叫你接走係因為你D錢就扣曬
買過另一隻啦
究竟我接佢走係咪錯?
唔係,佢都會想大家陪喺佢左右

我自己次次帶d狗去睇醫生都會同佢哋講,話我點都會接佢哋返屋企,叫佢哋唔好驚

而我之前幾隻狗走嗰時都全部係喺屋企
每日8000你可以保佢幾多日?
我接佢出嚟個日 見到佢隻眼已經有一層白色嘅膜
之前唔係咁的 黑色好精靈
就算佢繼續住喺嗰度係咪都係會走
唔係 你幻想換轉係你 你都會想返屋企 瞓自己張床 同所有家人喺埋一齊
佢最後一定係滿足的 最愛佢嘅人喺晒度

唉睇到我喊到仆街 諗起以前養兔 又係睇住佢走 事隔十年 而家養緊貓 好明白你心情 喊得出就喊盡佢 喊足兩個鐘就會攰到瞓著 loop幾個禮拜就會好啲 放下唔代表忘記
我岩岩養左13年既松鼠狗走左了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞