加州華人舞廳槍擊案 居民:持槍濫射不該是美國常態

87 回覆
2 Like 19 Dislike
cctoy睇唔到架啦
上次貼左cdc紅州槍擊死亡率高過藍州佢地都仲否認
你當然會唔認同, 但你有無諗過, 除左你用一個神秘方法可以令人無槍又令墨西哥毒販無槍又令整個中南美州無得偷渡黎美國又令所有人唔可以去紅州買槍然後偷運返黎然後你又令D人唔可以3D 打印D槍射撚死你, 不然你點樣成功禁槍? 你越多no gun zone就越多大型槍擊案, 如果你唔係盲你應該早早發現左呢點

剩返一條路就係人人都要有槍, 人如果唔講現實, 你可以去做神父又或者去寫小說畫漫畫又或者拍電影, 而唔係做政治社會決定
香港禁撚埋槍係咪一樣亂鳩射
on9
你對住我吸毒/賭錢我對番你吸毒/賭錢會阻止到你?
但你夠薑拎炮射我咪睇下邊個槍法好lo
好撚煩 留得呢句嘅都知弱智
人都拉埋啦喎
中共菜刀實名制都有斬人案,幾時禁埋刀呀
有人赤手空拳都去搶槍制止死更多人,其他人喺度做乜?人人學嗰位先生咁有視死如歸嘅精神去搏命又駛乜怕?
反對禁槍,因為我想保留報復社會嘅手段
就算有成為俾人射果個嘅風險
Then? 想講咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞