加州華人舞廳槍擊案 居民:持槍濫射不該是美國常態

87 回覆
2 Like 19 Dislike
Cctoy又 fake news
2023仲有你呢啲弱智
唔關弱智事
槍權來來去去講兩個錯既point
槍擊案者
居民唔講其實好多人已經忘記咗
從來都係用槍者問題,大部分人個思維好撚似啲極權同左膠,覺得禁咗哩樣就唔會發生咁。

屌你老母,香港無槍咪又係拎刀劈友,咁係咪要禁刀?夠有人用拳頭打死人啦,咁你禁咩啊。

明明個問題係人,你國家社會夠和諧,人與人之間無咩隔膜,咪無問題囉,俄烏都唔會有仗打啦。

但個問題係,人就係咁撚樣。想世界大同?無可能,你怕槍殺就走,又無人禁錮你唔畀你走,禁槍做乜撚?
又一個比Cctoy 呃鳩既on9 仔
戇勼,要禁槍梗係去槍會射佢老母閪啦,示威有撚用咩
本身就係管制嘅問題,刀邊有得同AR15依啲比

根本應該全面引入保險制度,用資本主義解決問題,好似渣車咁意外都要賠
喺美國有心撞死人保險賠到仆街,槍殺人就坐監了事
其實係唔夠的, 佢開槍射底門口個保安, 就可以入去殺人

真正解決方法係人人有槍, 至少一個場有2到3成人有先可以

不然你越禁越絕望, 因為總有人有機會攞支槍闖入禁區
大多數人係中間同左右搖擺
網上先極端分左右
極端無論左定右都無好處

我經濟係偏右
但我支持管制槍械
有大量數據支持
揸車打保齡喺美國賠到仆街
槍就直頭喺某啲地方冇咩審查就買到
中環開槍拉左人未
根本有心殺人 用咩武器都殺到
日日都有殺人 用刀斬死你仲痛苦
用槍放大黎講 晒氣
管制就睇你點管,但都會繼續發生持槍問題。我唔熟美國啲法律、憲法等等,但禁槍根本上無可能,因為同佢美國憲法有衝突。

都係嗰句,所有槍擊案好,流血事件都好,都係人為嘅。我完全認同持槍濫射濫殺係唔應該成為常態(香港大刀會同樣),但唔係關禁唔禁槍事,亦都唔應該拉上禁槍一事。
管好啲華人啦 原來華人咁暴力㗎
拉咗25個開槍嗰個1月23提埋堂

利申黑警死全家 咪撚屈我五毛pr乜乜柒柒
自己唔睇新聞又出嚟fake news典型cctoy
無用,個個可以收埋枝野
拎刀劈友≠拎槍射人
範圍根本唔同
你咁類比不如每人送粒炸算
What do you want to say?
當有一單嘢都可以咁大件事
啲人成日jer住黎提
你就知呢個地方差極有限
呢幅先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞