大家心目中最勁既高達同最型既高達係?

228 回覆
20 Like 13 Dislike
以前好似討論到宇宙大戰咁濟

結果好似係有個標準答案

最強unit: turn x 黑歷史

最強高達:turn a 黑歷史 / 外星人版00Q

Turn a 對手轉劍(好似f91咁)會產生黑洞

好記得依句野 唔知係邊個貼模型書上面個設定有講

Turn a有一集用過短距離空間移動 到電視結局為止turn a恢復的機能都不到20%

Turn X有冇講佢最尾用到幾多%?
最好一集兩隻Turn都算打到55波
冇睇turn a
但係佢所講有哂所有世界既資料唔係應該只係指turn a 套作品出之前既所有世界咩

係所有有高達兩個字既作品終點都係TA(除左GBF)

係咪代表每個高達世紀都俾turn a毀滅過一次 所以先有咁多文明

利申 冇睇過呑a

佢設定係人類所有科技最終集成體
並擁有曾經出現過的能力及更強

同時男主角係咁多代高達駕駛員最廢的
連機體一半性能都發揮唔到出來

故事入面可以同吞A對打嘅得吞X
你想羅蘭出幾多成力

愛機

愛機

TR d機設真係好劃時代

結果好似係有個標準答案

Turn a有一集用過短距離空間移動 到電視結局為止turn a恢復的機能都不到20%

同turn a差唔多 因為黑歷史turn a同turn x攬炒左 所以恢復進度都係差唔多 唔記得左睇邊本設定集睇返黎的 最變態的是turn a得2個縮退爐turn x有4個 而且turn x本來唔係戰鬥用的都可以咁勁 00q算甚麼

結果好似係有個標準答案

同turn a差唔多 因為黑歷史turn a同turn x攬炒左 所以恢復進度都係差唔多 唔記得左睇邊本設定集睇返黎的 最變態的是turn a得2個縮退爐turn x有4個 而且turn x本來唔係戰鬥用的都可以咁勁 00q算甚麼

00Q係勁左變左ELS後無表現過同無設定唔知底牌 turn a果陣估唔到00會玩外星人嘛
最型既男主加最型既高達

識貨

終於搵到同路人

有冇人都覺得Wing Zero隻翼好撚柒,尤其係噴射時作為引擎目標大左勁多。。講轉彎正常邊夠Wing靈活呀。。

另外講多隻——————惡魔高達
Freedom
心目中00系列既機體已經係完美

尤其係劇趁版既機體

衛星炮冇得輸
最型既男主加最型既高達

識貨

終於搵到同路人

有冇人都覺得Wing Zero隻翼好撚柒,尤其係噴射時作為引擎目標大左勁多。。講轉彎正常邊夠Wing靈活呀。。

另外講多隻——————惡魔高達

艾比安仲型啦

Same here
心目中00Q最型,其次exia之後先到007劍,00r最尾,00r實在太橫,揹部飛機起身實在太奇怪

Zeta都好型,zeta個種型係另一種味,幾十年前既設計今日睇返仲係好型
00鍾意睇

但d機設完全唔中毒

有冇人提過我

有冇人提過我

大女妖型過你
完美突擊
turn a
型就nu

Same here
心目中00Q最型,其次exia之後先到007劍,00r最尾,00r實在太橫,揹部飛機起身實在太奇怪

Zeta都好型,zeta個種型係另一種味,幾十年前既設計今日睇返仲係好型

00 嚟講呢部仲正過 EXIA

Same here

00 嚟講呢部仲正過 EXIA

00啲機愈前愈有機械味
之後兩代未來感重啲,好科幻feel但一樣好正
啱啱砌完部00q真係好好j

有冇人提過我

唔係好識欣賞獨角獸
黑獨角還好,其餘兩部尤其3號機好mk
1 zgundam
2 gp02
3 獨角獸
4 00 彈珠人個陣

Gundam exia

點解笨大唔動畫化 明明就好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞