[世一見字請好好養聲] MC張天賦討論區(18)|尾場Good Show

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
賦賦依到冇加密冇ac都睇到㗎
賦賦愛你
叻叻
我係一槍打死我吧
同一個人IG,我睇到呢樣嘢
https://www.instagram.com/p/Cm55Nd1rqVR/
入黎聲援MC
真fans想收MC簽名Poster做紀念
前幾日唔得閒去買
尾場睇已經賣曬
https://t.me/KChan141
即係點
係, 不過佢哋應該好失望
因為MC係會不斷進步
最叻圍爐
社運又係
娛樂又係
大家唔需要咁介意有啲人點講,有啲人明顯唔理性地踩佢,而好多建議、問題MC自己都知,希望佢會繼續加油

我自己好少睇演唱會,MC我都係最近先開始留意,之前都係出新歌會聽一次咁。佢今次出EP我自己好期待,我呢邊快香港3個鐘,我個日等到凌晨三點聽完隻album先瞓。呢兩日都因為佢去揾返造星2㴝睇(原來有咁多集,揾佢揾得好辛苦

本身諗左好耐買唔買online pass睇,第一場feedback 麻麻之後就更十五十六,最終都係買左㴝睇,睇完之後我覺得呢$380洗得好值。前面busking個part未至於炒,佢好似好辛苦咁,我睇到好擔心加上我未熟佢成個backstory,街客覺得悶都正常。去到以父之名個part真係型,但同時奪命四連唱真係玩佢咩,中間飲水都冇時間 真心覺得佢公司要反省下個rundown,仲有大家講左n次嘅background music,琴日小心地滑真係好明顯有問題,仲有MC自己都話演唱會前一日先出歌,大家唔識唱,點解唔可以早少少出album…呢啲因素全部都可以避免。當然佢唱歌個部分都要繼續進步,今次開3場已經爛聲,下次如果開多啲點算

但overall我自己好滿意,新歌越聽越好聽,睇完成場覺得真係要飯呢個人好耐冇鐘意過香港歌手希望下次開concert可以全部自己歌,同埋我可以去到現場
但公海d post
撐MC 既人好似仲多過反佢既人
留言果班仲要唔係呢度既賦二代

我有3個街客朋友,睇完演唱會仲鍾意佢多左
呢兩日係咁WhatsApp 搵我討論MC d 片
Overall 一定係吸粉多過走粉
好有心
希望佢哋搵到呢度一齊傾
同埋祝你下次睇到現場
encore前mc講緊嘢 啲觀眾嗌乜第一次歌手見講緊嘢可以keep住鳩叫 唔好話尊唔尊重喇 淨係係咁嗌都嘈到聽唔到歌手講緊乜嘢啦

大部份都後生白滑 好難忍(。 ˇ‸ˇ 。)

一係我幫MC 閘敢d
有棍絲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞