解放軍「野戰口糧」菜單曝光 有比美軍軍糧好吃?網紅試吃解密

151 回覆
3 Like 216 Dislike
有mre都要送到去前線,基輔條60公里補給線已經係證明俄佬做唔到

要計啱數係一門學問

美軍一個人前線打仗要三至七個人做補給

俄佬係倒返轉,打得贏就有鬼
呢d 係即整
最後晚餐一定要食得好啲
其實即熱飯同即沖蛋花湯有左幾耐下
唔關事

打仗唔一定要食mre

Mre只係其中一個填飽肚嘅方法

俄佬最大問題係填唔飽肚

佢嘅補給能力送兩個薯仔前線都搞唔掂

呢個先係問題
不嬲都唔懷疑支那人廚藝
係料既問題姐, 啲肉係新彊/死囚 肉黎既 油既地溝油 點食

美國人試返轉頭:
解放軍既168蚊
美軍既38蚊
不如考慮下真係打仗會唔會有貨

俄佬戰前夠吹到好威,熱量高過美軍乜乜乜

結果去到前線薯仔都冇得食(雖然現實打仗唔係好多時間真係咬mre)

某程度上俾你買到(仲要咁平)買到真係軍規mre已經證明內部好多人係偷賣
軍糧正常係唔會外銷,你買得嘅都係不明渠道流出(可能係過期銷毀嘅)貴都正常啦
俄佬冇記錯佢哋嘅mre好多係民用品直接入落去,可能設計之初就係為咗可以貪污

呢個post存在已經證明老解內部都係瘋狂偷賣啦
美軍咁貴其實代表美軍真係比較乾淨

但係MRE設計應該係比寫個個期keep多十年以上

所以都算另類洗錢
解放軍軍糧冇想像咁差
但係出名對士兵慳錢嘅老解,士兵係咪真係有份用呢點我相當質疑
咁就算歐美軍隊好多都係民用品直接入落去
以個真係無咩特別
個問題係國家唔同

俄佬係歐洲第一貪污大國

有時有啲政策野plan個條友諗呢啲嘢嘅能力可以遠超你想象

就好似廚房打虎頭一樣

食過最好味既MRE覺得係法國,
個鴨胸薯蓉好鬼正
有道理
可能出嚟扮係軍糧最後拎哂去淘寶炒
淨係二戰美軍都屌到午餐肉落地獄
人地咪講緊去唔到前線
油麻地槍街有間叫UN基地,入面有少少美國軍糧賣
寫到明「新型單兵」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞