邊間證券行最好用?

96 回覆
4 Like 22 Dislike
留意下jobsdb
有d成日周圍sell app好用ge證券行
不時請social media marketing executive
其中一樣工作就係做/搵打手
etoro點睇
知唔知 ib 識唔識?
唔係香港TD俾人收購,係成間TD俾人收購,然後人哋執咗香港office先
你啱,我講錯,但外國仲係用緊TD 呢個名,

唔知遲啲會唔會轉
好似今年就轉晒做CS,但thinkorswim會保留
咁都好啲
sofi如何?
咪撚on9啦
而家FUTU冇牛牛公仔換
唔用LU
請問邊間銀行買直債好?
如有 同 沒有專業投資者戶口?
謝謝幫忙
所有0佣刀係
charles schwabD客服唔錯
用緊cshk買美股
我自己買公司債用IB, 美國國債用CS

用本地銀行買公司債以我所知得幾間大行可以online做, 佣金係priced in要自己benchmark, 相比IB佣金係分開收, 明碼實價清楚好多

銀行一般要有PI身份(1m USD) 先可以買High-yield bond, IB 唔需要PI都買得. 我自己都冇幫襯銀行買債, 所以唔敢介紹.
知唔知咩叫食價
講漏一樣幾重要既嘢. 用IB買公司債有機會遇到liquidity問題, 就係睇啱都冇盤或差價闊, 揀債同入貨都幾花時間.

銀行係從莊家攞貨, 擺得出嚟賣個價睇啱就買到, 相反賣出亦一樣.
想問下絲打係咪要有外幣戶口先開到CSHK??

我得港幣戶口...但佢開戶要有2.5萬美元支票
明白 謝謝你的意見
呢間野呢到好多PR打手,你唱鳩佢,佢會負評你
(不過成日請)分分鐘用完即棄你都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞