有冇人駕院考牌,全程停車冇轉N波pass?

176 回覆
3 Like 193 Dislike
日本考車用咩車考?巴打考邊種免許?棍定自?
紅燈必拉手制
香港弱智架

掉返轉你考牌燈位長踩brake 係肥
空波拉手掣都溜後嘅話咪拉多一格囉

怕鬆手掣唔記得入D波?咁你唔好考囉⋯
樓主都夠姜 連登仔人手一個棍波牌 個個1take pass
夠膽上嚟問廢牌點樣揸?

有一排成日睇唔同國家嘅driving school video
好多國家都冇要求停線讓線要拉手制
亦都搵到背後嘅原因啲人話唔係較長嘅時間停車嘅話應保持架車嘅機動性
touchwood 你停線讓線前見到後面有架車迫力失靈衝緊埋嚟可以即刻比油走
拉咗手制就搵笨柒
係香港先咁閪奇怪
咁要幾細先考得
我睇完樓主段嘢仲以為自己太耐冇揸車唔記得點揸,好彩師兄你講一講
話明考牌,佢係要你知道駕駛車輛既正確程序,你唔做佢點知你知唔知識唔識用?
連燈仔:白卡以外一律廢牌
有D師傅會叫你落斜轉D2
話比人知你識轉波 唔係D波走到尾就算
我係你就轉N
自動波洗撚轉波咩D波腳掣咪得
我考學院,師傅都係咁講,停多過一陣就手制空波,其實考試都係做場戲,跟足程序做冇死
空波/N波拉手制都溜後
你確認你有拉到/有識用手制?
我揸咁多年車都未試過空波拉完手制會溜
一係你拉唔夠 一係真係個手制剎車真係有問題
你驚溜既就一嘢拉到盡
到入完波就鬆手制前就踩break先再鬆手制
棍波可以揸埋自動
點會廢牌
我考大巴牌拖波甩尾都PASS
除左停線拉手掣外
全程都d波走天下燈位都係踩逼力

利申 街師傅
D波走天下 +1

但燈位同斑馬線停都有拉

當時師傅話考試唔駛睇你識唔識入N波

新手顧少一樣野,留意其他細節仲好
又驚入完N波唔記得入返D波 拉手掣又驚抽筋 我屌你老母臭閪你坐輪椅啦
N波唔拉手掣你全程踩brake?
拉左手制放唔放brake? 如果放brake,架車入左D波唔踩油都會有動力,唔會變左個引擎同手掣鬥扯?
斜路係手制+D波?唔洗轉N波?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞