黃師傅係唔係痴撚線

143 回覆
192 Like 10 Dislike
有片?
一定有講過唔只一次
‘咩香港冇人咁做,得我地公司咁做
我地公司可能中係第一個咁做
我自己諗嘅 全港得我地咁做’

兩邊都老土同柒架啦
但得一邊敢sell自己設計,話自己豪宅裝修

不過我諗大家對設定義唔同
一種係諗下傢俬擺位,揀下門面顏色
一種係先有主題風格,再去諗點配搭,呢個唔單只傢俬問題
我估你係第一種先覺得只係捉字蝨
第二種基本上兩邊都唔合格 唔應該話自己有設計
咁係戶主問題, 裝修俾曬板佢選
佢裝修冇乜問題 ,只係太造作 驚死冇人知佢幫左人敢
個fd做咗一兩日就無做 懷疑佢請咗成堆打手
P你老母
Coordinator都不如
有冇邊條片可以睇返
片就放曬係到啦,講咁耐有無例子先
樓上仲話咩中傷同行
又係得個up 真係得淡笑

「設計」「作品」其實呢啲字眼好小事
無傷大雅,都唔知有咩好講
無個班爛尾仆街裝修佬,佢會有得撈?有得吹?
你都識講片就放曬係到 自己搵啦
淨係"豪宅"呢2個字唔洗㩒入去條片都搵到啦
乜而家連講佢"設計"唔掂都唔得
佢自己自吹自擂,嘩眾取寵話xx萬變豪宅
但實際上停留廿年前設計 咁都唔講得? 吹得咁大自然有人講架啦

中傷就見仁見智 有唔少真係學到野 我呢啲外行人就好支持既
見過行內屌自己標準當行業標準 但其實冇問題
好似有條話傢俬標準用玻璃膠修口,或者玄關偷廚櫃位放鞋之類做法
同埋「設計」你覺得小事姐
對真設計師或者有要求既人就會覺得佢影衰真係有「設計」既野
Feel 到有熱誠同均真
可惜太old school
嗰啲咩歐陸風,無印風 ,工業風 全部冇
得實用公屋風
不停打稻草人,師兄點夠你玩呀
我就冇話唔俾講設計唔得嘅
只係你話「首創」,想問你source係咩姐
自己9up完又叫人自己搵,係咩都玩法?

「豪宅」呢個形容的確唔太恰當
但個個sell野都係誇張手法姐
點裝修成條片放曬出黎
公屋就得幾百呎
裝修費得幾十萬
唔係諗住真係有「豪宅」下話?
真心定弱智
「設計」唔係睇咩設計師同公司出品嘅咩?
黃師傅一句「設計」就咁大影響力
佢邊撚個?

佢係垃圾嘅,咪叫垃圾嘅「設計」
即係咁
漢堡包難食,就唔係漢堡包? 咩玩法
唔太恰當 真係辛苦你護主護到咁
咁我將2件排包夾火腿就話佢係漢堡包
咁係咪都算難食既漢堡包?
公屋風
黃師傅d片留言好多打手
近排睇c fu chan
https://youtube.com/@c-fuchan8229

好睇過黃同昌
唔啱聽就護主
咁你應該就係無良裝修佬

btw大把納米樓叫「莊園」「花園」添啦,咁點?
「漢堡包」你覺得小事姐
對真漢堡包師傅或者有要求既人就會覺得佢影衰真「漢堡包」既野
聽講要咁講
人地黃師傅係照住人地啲爛尾屋黎講,
根本冇踩人,事實爛尾屋真係整得咁爛,
對住間屋講事實都屈人中傷,
真係勁過國安法行街變暴動
黃>昌
小小
其實真係好多嘢睇
不過有班人無視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞