熟讀漫畫/fans, 準備去睇The First Slam Dunk既人入黎睇注意事項

51 回覆
46 Like 4 Dislike
我睇優先場. 睇得優先場9成係fans. 所以大家都好配合.
有無咁誇
差好遠
我寧願佢用多幾分鐘簡簡單單都交代埋豐玉果場
豐玉果場既主角係南烈同岸本 好雞肋 唔講好d
好好睇
但又美中不足
好矛盾
雖然明知冇,但真好想係大銀幕度聽到直到世界的盡頭
agree, 絕殺個度冇聲係幾好,但最後俾返d歡呼聲震撼d我諗會更好。
好心啲家長唔好帶細路去,去亦都要管教下,我睇個場有個細路問長問短,又企起身,又問走得未,佢老媽淨係識得殊,去到最尾一分鐘全場靜嗰陣,我頂唔撚順叫小朋友可唔可以靜啲呀
帶細路去睇既家長都唔知咩心態,呢套又唔係卡通片,好心就唔好帶細路啦!
記住佢係一套電影唔係電視播既動漫,
你要完美既回憶,sorry啦 睇返你既漫畫啦
我覺得改得好好wo
做到超越返自己
好多人屌電影cut 左漫畫位,反而我好鐘意,否則變到好中二病,而家拿捏得好好 似現實
另外有無人知宮城及澤北美國的隊伍有無特別意思?

但講宮城能去美國有點誇,始終佢家境麻麻,又唔係高材生
初初都係咁諗,諗算啦 井上FF 一下無咩問題
但後來睇到井上有個俾高中生畢業後去美國讀預科打籃球嘅scholarship,第一屆個得主仲係172cm 嘅後衛就覺得解到
唔係打咩勁隊有個機會去下都好好啦,等人唔好永遠覺得遙不可及
我認為最後係櫻木絕殺就注定係一套fan service嘅戲
諗吓好多巴打都話一有櫻木嘅場面啲女都笑就知
佢哋會覺得宮城先係主角
櫻木係出嚟搞笑

櫻木同流川喺咁少戲份情況吓
根本好難build up最後絕殺同埋擊掌嘅嗰種亢奮
係fans靠腦補先有啲情緒
無呢首我覺得可以直接唔使入場
咁可以唔駛入場了
2刷(粵語)完畢。強烈建議一定要2刷!因為放下左預計漫畫劇情既心態/期待漫畫原汁原味既名場面去睇(第一次),竟然比第一次睇既時候更感動. 各位唔好用一廂情願既期望去睇 會更好睇 無可挑剔
最後一分鐘用無聲黎演譯果種寫實同緊張感其實都ok 既
但作為fans 如果可以係呢刻的bgm 響起直到世界盡頭更加好
試下放低自己期待既情景2刷, 效果會好唔同. 新歌其實都好熱血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞