(剛update) 恭喜GIN LEE 正式跳槽入英皇

324 回覆
328 Like 32 Dislike
同環球講左劈炮唔撈
但份contract未完 環球又唔肯同佢解約放佢走
所以一路hold住
Gin lee份人本身似係好純果種
英皇都大染缸
Kaki dancer嚟
想知今次談判僵持下嘅中間人係咪軒叔
由一篤屎去到另一篤屎,冇得救
勁多人話好聽過舊公司d歌好多,果然d人係睇公司黎判斷首歌好唔好聽
所以Gin lee係走得好既跟返香港人風向係要做既事黎
但係造型 MV拍攝 同首歌都好過上一間喎!!
佢上一首跳唱IDK 個曲都幾災難 俾人屌到化
佢之前仲分享過,話佢有一次搭的士,個的士佬叫佢唔好再跳舞
今次幾好啊
睇得出MV budget唔少 同埋真係跳得幾有力
Mv認同係好好多
歌就唔覺好好多
蛋不嬲搞MV都落足料既,但佢地簽得返黎都係預今件要砌底欣直架啦,唔通養黎開心咩,希望佢地揀歌方面大路同小眾既歌一半一半啦,唔係都唔知點先可以係叱吒呢D閪獎贏到
今年難D wor
張敬軒2013 轉入去,2014 出morph 先開始洗走環球浸頹味,2015 年live in passion, 2017 MTT買飛都未有2022 咁癲
講緊係轉去英皇既時候Eason 開始半退佢先開始上位

欣宜而家岩岩上位,如日中天,要同佢fight 唔係咁容易
女金再比欣直,坦白講係捧死佢,點都要換人,但而家樂壇近磅既真心唔多,牙GIN 谷一谷捉到路唔係冇機

當然私心更加想係牙cloud突飛猛進殺出重圍
可以試下入欣直中路
佢出啲歌分分鐘仲多過MC
唔睇歌詞完全唔明佢唱乜
同埋歌詞冇咩大意,唔係好有內容
前車可鑑,夾硬谷會好似當年林峰咁
而家欣宜入屋過Gin,真心要fight 唔易
其實聽唔出欣宜有咩特別到連續兩年女金唔覺無得打
Gin Lee被問是否環球禁用黃偉文支吾以對 無緣10年原因唔講得?

Gin Lee李幸倪去年離開環球唱片之後一直未有新作品推出,昨日(11日)終於宣布好消息加盟英皇娛樂,重新出發後的第一首派台歌《Dum Dum》更找來Wyman黃偉文填詞,又雀躍表示:「終於等到時機可以同Wyman合作!」不過,這句說話卻因此成為網民焦點,令不少網民困惑表示:為何出道已經13年的Gin Lee要加盟英皇才有機會與Wyman合作?

Gin Lee今日上商台節目《叱咤樂壇》接受訪問,被主持梁文禮問到為何過去十年在舊公司沒機會與Wyman合作時,她不斷支吾以對,似乎有難言之隱。Gin Lee提到自己之所以轉唱片公司,是因為覺得英皇與自己的理念很一致,而且方向很清晰,又表示希望可以盡地一舖,瞓身去做好:「我呢一年時間都經歷咗好多掙扎,好多晚都瞓唔着,甚至緊張到生蛇!經過好多嘅考慮,而家再重新出發係好堅定,同好有信心今次一定會成功同一定會做好!」她又提到自己雖然沒有Wyman的電話,依然膽粗粗親自聯絡對方,希望能夠與對方合作:「我喺2012年同Wyman有過合照,我當時話『互相等咗兩年,好快就有機會㗎喇。』以為好快就會有機會,但係一路都冇機會,一路都刷身而過,去到今次知道自己要重新出發,我第一時間諗都無諗,就主動message Wyman,我本身仲要冇佢嘅contact!」

梁文禮聽完之後不禁再問:「所以過去10年喺舊公司同Wyman冇機會合作啊?」Gin Lee聽畢即尷尬說:「嗯...係呀」她再被對方追問:「唔用得定係咩?」,她支吾以對說:「係...有啲原因...」謝茜嘉即打圓場:「太尖銳喇呢條問題!」梁文禮表示不解說道:「好尖銳咩?」Gin Lee隨即以笑化解尷尬:「哈哈哈哈,總之就係某啲原因冇辦法同佢合作...」

Wyman並不隸屬任何一間唱片公司,理應不會與不同的唱片公司歌手有衝突,再加上他向來喜歡與大大小小的歌手合作,亦不計較歌手出道的年資,單單是2022年與他合作的歌手足足有22位,包括Dear Jane、MIRROR、MC張天賦、林家謙、馮允謙及鄭欣宜等等。雖然Gin Lee最終都沒有講清楚原因,但為何要成為英皇旗下歌手才有機會與Wyman合作?相信一定離不開舊唱片公司的關係。

咪咁仆街啦明知環球cheap仲去問人舊老世係咪咁cheap,想人點答
衰D講句寧願陳蕾win都唔太想見到欣直連贏3場,對佢未去到反感,但係今年加多句天后中既天后真係會捧殺佢,下年匿一匿好過仲咁揚
呢d 位就係覺得Gin d 訪問有少少尷尬既位
post 又係你 (英皇PR) 出,唔係預左一定會有人問?
然後又唔諗埋點答?
hea 過去話過去十幾年大家都遇唔到岩既歌咪算lor
反正明眼人都睇得出係舊老闆既問題ga la
EASON's LIFE2013演唱會版權同wyman傾唔掂,隻dvd無左十幾首wyman填既歌麻,應該都係因為呢單野交惡
聽唔出ga
但有時入屋既野無得講
而且講緊係爭903 既獎
欣宜用左咁多年時間埋堆,而Gin 就咁多年都離群
我諗有女銀 / 女銅都偷笑
簡單講,球記孤鳩寒
英皇PR 應該出名佛系,有事一律冷處理,佢旗下邊個藝人真係有公關跟識講野?係軒公自帶PR先可以擋幾浸,不過而家佢都危危乎架啦,上年下半年開始無厘啦更多左人反,但又係咩柒都做唔到
主要係因為搶唔到飛
內幕呢d野我就唔咁肯定啦 唔會亂咁up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞