(剛update) 恭喜GIN LEE 正式跳槽入英皇

324 回覆
328 Like 32 Dislike
Chill club唱過solo版好正
本身就天然呆嘅人
你係唔可以train到佢好似軒叔咁鬼馬同貼地
佢真係要用作品說話, 而"神曲"第一炮dumdum...
而家惟有希望英皇PR team 接管左佢個ig 之後會好d

而且天然呆都唔一定會搞到d interview 好尷ga
你睇下ivana d interview,都可以好有character
新歌都幾backpain下香港市場適唔適應到架?個個都要J詞J唱功,玩style唔易彈出
張敬軒本身就係貪玩
放心啦
呢首佢唱live嘅話 肯定效果唔錯
呢啲快歌 睇現場就差好遠
即係同春卷首pretty crazy同一命運?出歌唔紅但係live氣氛爆棚
我覺得似韓國Ali 或李夏兒唱個啲電音
因為佢份人個格 成個氣場都充滿住“我好正經”
正經jj唱玩味好奇怪
但都靚
佢就係有種悶格偏文靜 但唔係啞妹 正經女仔 粗口都唔點講果d
謝安琪其實都有d爛gag底 ivana有搞笑細胞
但gin就係一副 “你好 我係歌手 我係黎唱歌ge
就算佢拍很堅強廣告都有種特別演出客串feel
其他mirror果幾個一望落就好玩得

即係如果有賀歲喜劇 kay同ivana會玩得好開心 gin可能會無乜火花
完全picture 到
呢個feel 有少少似環球時期既張敬軒
唔知係咪環球問題定點
可唔可以出翻情歌 快歌真係搞唔掂
泳兒又冇運行了
eeg 肯定捧gin 做容祖兒第二
ivana 本身就好好笑
eeg 肯定會幫佢出K歌
人嘅問題

首先,佢唔係香港人,就算好努力學廣東話,文化上好多嘢佢都唔了解,變咗人哋講啲好貼地嘅嘢嘅時候,佢都get唔到接唔到

第二,馬拉華人好多對香港嘅認識都係嚟自上世紀香港娛樂圈最風光嘅時候嘅文化輸出,連帶Gin對香港嘅認識都主要嚟自上一輩傳落嚟嘅香港流行文化,自不然啲taste都老土啲娘啲
張敬軒都係有種“同佢熟左就知佢搞笑”
我覺得係佢本身份人就係咁有種“圓滑鍾嘉欣(有唱功)”感覺
無去到鍾嘉欣咁悶 咁“完全乖到不得了 頭髮都只染深色 唔漂”
但我其實幾buy佢呢種所謂娘娘地風格
唔洗個個都勁潮 行到好前
佢企定定唱歌舒服過佢快歌跳舞搞笑
要開gin lee J圖post 嗎
呢首歌編曲唔錯啊
真心拎去比韓團唱都唔失禮
不過香港玩呢d 就預左唔會hit 除非比鏡/領唱
D歌到最後都係睇歌手意願想點搞就點搞,而家好多唱片公司已經佛系經營,個個當係抽彩蛋咁去養人,你見雲B係寰亞之下好似咩資源都唔多覺有既情況下都跑返出黎,有時真係靠好多不可計算因素,但如果我係唱片公司打工你估我會唔會幫你度晒所有不可計算因素再推人?肯撚定唔會,比盡都係做返穩穩陣陣既野就算,所以結論都係,跑唔跑得出其實而家呢個世代間公司已經唔太關事,睇造化多

個人黎講對gin lee今年表現多少會有期望,但而家畢竟仲係適應期,都要過多2,3首歌先判斷到今年係咪真係脫到胎
成首歌既melody同編曲冇5成都有3成 backpain級數,自己好中意首歌,但gin lee岩唔岩唱就要聽多陣
最尾嗰句好認同
我都覺得唔錯,呢種歌紅館開場一流,夠型有氣氛
同埋佢之後肯定會出返啲慢歌k歌,唔會首首咁嘈,唔使咁快定型失望見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞