自爆赴英被歧視!吳啟華樂做大灣區樓王:內地輕鬆買間屋

170 回覆
24 Like 243 Dislike
咁佢老公又未去到副局長級(差一級)
又唔係對過啲後生既做過或講過乜,算啦
咁我梗係唔係話個個都知啦 部分美國人連自己有幾多個州都講唔出
純粹想話有人識咁串都正常
佢係咪吹水就唔知
方唐鏡
我沒見過啲商機咁多
你估祖國唔會狗眼看人低咩商場個保安,超市碌企街都可以當你係賊喇,嘩北大清華,天之驕子,大地任你行,當你皇上拜
2018年差不多係支那樓價高位
之後一直滑落,直至而家
問佢帳面蝕緊幾多好過
15 年深圳 2 線都係 15000 蚊人仔。我 09 年買。15 年賣,都執倍幾。
但係你細佬又搬民喎
布吉龍珠花園。09 年買個時 63 萬人仔,108 平米。15 年賣個時 152 萬。大到仆街,兩個厠所。
108 平米仲要唔計露台。露台大到攞嚟種瓜果蔬菜。
睇唔起香港人,然後再告9你歧視大陸人,無得輸
2019 後香港人響晒朵

而家隨便上外國論壇啲鬼佬不時將西藏、維吾爾、香港一齊提起。。。
區區殖民地
咪玩啦,2019前同親英國人講香港都冇人知係英國殖民地
好多仲問香港係唔係喺日本
你咁似拉登好難唔歧視你嘅
正路應該開炸魚薯條,不務正業
唔怪之得會執
歧視你唔係因為你係乜人種,而係因為你個人閪
唔係應該問收到樓未咩
其實我真係唔明,買完得土地使用權同房屋擁有權
每70年要俾一次土地使用費,一次俾曬70年
然後法律上政府話收地就收地一個仙都可以唔賠
然後大把人以為好抵買,仲水鳩人買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞