[MOOMOO]MAMAMOO討論區[59] 港場(笑死) 大家要小心返屋企~

1001 回覆
23 Like 1 Dislike
我覺得係香港普遍嘅演唱會文化
香港歌手嘅演唱會係performance;韓國/外國演唱會係live show
不過都有例外嘅,幾年前去麥花臣睇rubber band都係high到爆;但主流歌手真係唔使諗
玟星個人日本演唱會嘅海報相,舊年年頭嘅事
我抆咗男朋友去睇,佢原本一啲k pop都唔聽
睇完佢終於肯信mamamoo唔係普通女團
因為下半場佢仲hyper過我
冇辦法啦,又唔係個個都識韓文,佢哋都明嘅,但係一到嗌MAMAMOO嗌人名嘅地方都特別大聲,佢哋都話我哋熱情到佢哋跳緊gogobebe嘅時候爭啲想喊
真架!我都可以做證
我block a row q (小舞台第二欄頭排)
見住個女仔帶住staff pass AAA
係咁叫人企,之後連黑人保安哥哥都收到指示 叫人一齊起身
因為我都第一排諗左好幾秒先敢企,我聽到後面有人屌架,但前面都企哂,我都忍左好耐所以都企左
即刻high 好多

原因應該係官方要影野?想畫面靚啲掛
呢個我自己估咋
我諗佢有185up
有咩?我個區好明顯聽到大家都有一齊跟唱Mamamoo mamamoo mamamoo嗰一句
我就係見佢叫人起身...
然後一起身後面就喺度屌睇唔到
私心想起身所以唔鬼理照企
我見咁多排都有個位空左
唔知係咪啲咩冇拎番出黎賣既防疫位
容嗰張
好撚開心呀開心到唔想瞓
我當你有讚我 我去左兩場韓場都用全力應援

真心,香港場比韓場氣氛真係好超級多(雖然應該有一半人唔識應援)

從佢地身上表現出嘅力量都知同韓場爭好遠
佢地又真係一直都係moomoo 比幾多 佢地就比返咁多出黎
呢下真係打從心底無飯錯人
超級respect 佢地努力講左好多廣東話

嗚呀,我真係好掛住呢個演唱會,真係會記一世
睇完呢個comment又眼濕濕
真係會記一世
交換Solo歌嗰part好正
金容仙大癲 套衫勁襯佢 靚到
冇機會睇今次香港場,之前一丁友去韓場,諗住嗌應援令佢哋開心。冇存在咩尷唔尷尬我嗌得興奮,佢地又enjoy
香港都冇乜唱跳歌手成場有一兩首快歌已經算好,入場聽似演奏會多過演唱會
正常現場同其他moomoo吹水,個個都當係可能最後一場自己睇嘅Mamamoo演唱會咁去睇,梗係個個都搏盡,韓國要見佢哋四個太容易啦容易大家就冇咁珍惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞