定期存款邊間好? (15)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
請問中信大富翁係咪計凌晨截數時間嘅結餘?假如即日提完錢再即日入返落去,咁仲有冇得賺優惠利息?
冇記錯條款其中一個條件寫一個工作天
佢都係定期/債
每完一張定期就跌D
不過叫做食到D水尾
富邦 岩岩批左ac
開左ac 但好似整唔到定期住
係咪要等幾日先得
陣間先得閒打去 驚到時過左office hour
已減息
唉 上星期仲係5.1%
而家4.6%

而家唔知做乜登記唔到網上銀行
3個月定期都少左
Citi 連 3都冇
個活期馬拉松其實係咪開咗可以隨時出入
有錢就計息 無錢唔計
農曆年送虎迎兔,又是拜年、逗利是的時候,各家金融機構及電子支付商都各出奇謀做推廣,為近年興起的電子利是造勢,獎品除了派現金、優惠券,今年更有18厘超高息定存、派NFT等,為親友送上心意時亦有回報。《星島頭條》帶你一文看清各項優惠。

中銀18厘定存 又有8888元現金抽獎
中銀香港聯乘米菲兔Miffy推出「兔年喜氣 Phone 利是」,即日起至2月5日,凡透過Boc Pay或中銀香港手機銀行,以「利是」功能每進行一筆不限港元金額的轉賬至第三方,即可獲抽獎機會一次。

每名用戶可經BoC Pay或中銀香港手機銀行參加抽獎,最多可分別獲30次抽獎機會,合共60次抽獎機會,隨時贏取8,888元現金獎賞,名額10個。而曾派發或接收過中銀電子利是的用戶,更可在2月10至28日期間,開設7天18厘短期高息港元定期存款戶口,合資格新資金門檻1萬元,上限10萬元,如存10萬元,一星期可速賺345元。

https://www.stheadline.com/investment/3189733/%E5%85%94%E5%B9%B4%E9%9B%BB%E5%AD%90%E5%88%A9%E6%98%AF%E5%A4%A7%E9%9B%86%E5%90%88-%E4%B8%AD%E9%8A%80%E9%80%8118%E5%8E%98%E5%AE%9A%E5%AD%98-%E7%8F%BE%E9%87%91%E7%8D%8E%E6%9C%80%E9%AB%98100%E8%90%AC
一個禮拜18厘有撚用咩
10皮都有幾舊水封利是
mox果個定期存款有無人做左?佢寫話提前拎走d錢唔收取費用
香港啲銀行水浸先係主因所以要資金流出先有機會變加返息。美國今年都係停加息多
我都係5.1%嘅時候開戶
但係開完會已經變返4.6%
但係我之前打上去問佢都話可以有專人覆返電話
睇吓可唔可以做返5.1%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞