定期存款邊間好? (15)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
因為我見佢話係FPS
但上佢網睇都係4.2%喳喎
FPS 唔係跟小額轉帳限額?我見一日最多一萬
我錢少,轉一次做一次,收住息過一排睇下息口
姐係師兄試過d錢即日出入都當新資金?
全新客戶喺1月31日或之前申請開立「優先理財」戶口,並喺2月28日前存入首HK$100萬新資金,並維持至指定日期(4月30日),尊享HK$4,000現金回贈或40,000里數,如果你揀要里數就無現金回贈㗎啦。

不過,全新渣打「優先理財」客戶可同時經分行或電話銀行,以新資金或兌換資金開立6個月港元定期存款,可享參考年利率5.25%優惠。此外,亦可享基金投資交易0% 網上認購費㗎。

另外,提醒一下,要於指定日期內完成「客戶投資取向」問卷及回贈存入時仍然為「優先理財」級別先可以攞到新資金增長獎賞㗎。現金回贈將於2023年9月30日或之前存入,優惠受條款及細則約束,詳情可參考< https://av.sc.com/hk/content/docs/hk-PB-tnc.pdf
唔想煩,做左恒生續期3個月 4.68
特選?
係呀,特選。之前有諗過將錢搬去第二間做,但不了。
手機禁個制搞掂
我星期一去開戶口,問仲有無
佢就俾d得4.幾嘅普通plan我
有巴打話已完咗
工行理財產品可以做到4.8~。佢都係砌期權俾你。
網上開左戶口幾多日先可以做定期?
中信銀行3個月4.6%
我諗銀行唔會有錢唔要
點解你渣打有4.6%? 我見得4.3%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞