『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (36) 睇名––1997年7月1日後出世申請BNO VISA

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
英國境內, 我2星期前寄咗本新passport俾佢哋update details, 但到而家仲未有回音有冇人有相同case分享下
我唔係申請呀,只係寄俾佢哋update我國籍都估唔到要咁耐。。。我要攞返本passport先可以申請bno。。。
習慣咩都慢
Hi
我想問d嘢(大家當呢個visa批到)
如果我係97前冇BNO,但係我爸爸有,我可唔可以申請我用我爸爸既身份一齊申請(既係我爸爸係主申請人),我原因會寫我爸爸照顧唔到佢自己,我要照顧佢,俾房租,生活費。
咁問題就係,如果我爸爸唔去(我會幫佢照舊整Visa)得我一個人去(五年後應該我都拎唔到永久,因為要主申請人一齊居留五年)
咁五年之後我繼續續Visa,10年就可以申請永久(想問下,咁樣work唔work呢?)

同埋問一條好on9問題,如果要五年拎到永久,一定要爸爸都住係UK滿足晒條件先可以嗎?
你老豆依賴你無用㗎
要你依賴佢

然後如果認真查
你聲稱自己高度依賴你老豆
但得你自己一個過去
根本就違反咗你嘅申請聲明 係假申請
嚴格嚟講係可以任何時候立即取消你visa 踢你走甚至起訴

只係平時未必有人咁得閒查
但續visa 時會點你可以自己想象了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞