『歸家post』BNO VISA 申請資訊 (36) 睇名––1997年7月1日後出世申請BNO VISA

1001 回覆
9 Like 9 Dislike
副署真係好煩
唔該ching 先
意思係只要同外國老婆結左婚(會係英國結)
就可以幫佢申請到Dependent Partnet BNO Visa?
因為我見到有一part寫申請人要係ordinary resident in HK or UK先合資格申請
咁我諗緊如果老婆係日本人,淨係用student visa同graduate visa係英國住過一兩年當唔當係ordinary resident in uk

有冇巴打睇過呢單野,好奇怪,除非佢本身衰刑事案底唔肯同家人講,連佢老婆都批左
想問填錯資料係咪一定要withdraw,定係provide咗相關文件就ok?
開個Google map travel history
我果時都係就咁填,無影晒passport 內頁諗住佢要先補,結果無問
屋企人passport no.
想問有冇師兄之consent form係咩嚟?
比哂錢去到最尾declaration 有個verification check 要download完再簽嘅

有冇師兄知應該點填?

單人申請淨係填part one?

sponsor個到係指咩sponsor?
我email問有冇得改返,佢地覆話要改就要withdraw。但我已經補交咗evidence,應唔應該withdraw完等佢哋further review我個application?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞