覺唔覺得摺被呢個行為好撚on9

155 回覆
1613 Like 28 Dislike
摺左咪殺唔到菌焗住囉
同埋冬天幾層壘好哂第二晚一鼠入去就搞掂絕對爽
張被叫我褶佢果時我先會摺
呢個都關香港人屋企細事
張床隨時佔間房三分一

如果摺被就唔可以坐床整亂
等於起身活動時無撚咗半間房
坐牢先要摺被

撚多蝗
屌你老母
你隔兩個鐘屙一次屎添 唔通唔沖廁

除左病會唔會真係兩個鐘痾一次屎呀

屌睇到呢度 我依家就係 好辛苦
起床不摺棉被 反而能殺死塵蟎

一般人起床後都會立刻摺棉被,但這個研究恐怕會讓你改觀!香港《蘋果日報》引述紐西蘭《先驅報》(The New Zealand Herald)報導指出,一般床上平均會有150萬隻塵蟎爬來爬去,吸入後有機會引發氣喘。而人類睡覺時會流汗和翻來翻去,剝落的皮屑會掉到床鋪和被鋪上,成為塵蟎的溫床。Kingston University'的Dr. Stephen Pretlove認為,塵蟎容易在潮濕環境下滋生,不摺被可以讓床上的汗水更易被陽光和空氣蒸發,令積聚的塵蟎脫水而死。(盧麗蓮/綜合報導)
有人話
如果要氹女人扑嘢,間房一定要整潔
我覺得摺被係相對地慳時間而且效率高 (因為影響範圍大)

利申: 有女,青頭,有摺被
攤開好過啦
摺埋既話張被陣味up住散唔到仲衰
我只會鋪平,好似酒店噉,但唔sip
因為始終整齊啲放啲衫上床會感覺易啲係瞓覺之前,將佢轉移返去電腦櫈
有乜好屌?
呢個視乎一個人修養黎嘅姐
有d人鍾意食完飯即刻刷牙唔通佢係錯咩?
咁有d人鍾意整潔但有d人因為好趕時間冇時間摺合理化左
我覺得都應該尊重摺同唔摺雙方嘅
又例如點解會選擇摺衫?
衫會著出街「巢」左會唔好睇
被唔駛畀人睇唔摺都冇所謂
我諗大概係咁嘅原因
攤平好過摺啦
agger
唔係咁講法
屋企摺被我都覺得好on9
但係摺被又冇ching講到咁冇用
你諗下你去酒店做清潔嘅唔摺被(執床?)你都會覺得佢唔專業啦
都係一種尊重嚟姐

利申:平時唔會摺但係有客人/frd上嚟都會摺摺佢

酒店有褶被架咩 鋪平咋喎
起床不摺棉被 反而能殺死塵蟎

一般人起床後都會立刻摺棉被,但這個研究恐怕會讓你改觀!香港《蘋果日報》引述紐西蘭《先驅報》(The New Zealand Herald)報導指出,一般床上平均會有150萬隻塵蟎爬來爬去,吸入後有機會引發氣喘。而人類睡覺時會流汗和翻來翻去,剝落的皮屑會掉到床鋪和被鋪上,成為塵蟎的溫床。Kingston University'的Dr. Stephen Pretlove認為,塵蟎容易在潮濕環境下滋生,不摺被可以讓床上的汗水更易被陽光和空氣蒸發,令積聚的塵蟎脫水而死。(盧麗蓮/綜合報導)

鋪平重有用
又美觀
坐牢先要摺被

不要說坐牢,試著說坐監
啱呀 所以我屋企從來唔摺衫
有人話
如果要氹女人扑嘢,間房一定要整潔
我覺得摺被係相對地慳時間而且效率高 (因為影響範圍大)

利申: 有女,青頭,有摺被

條女係想同你扑野 理撚得你有無摺被咩
成家都無摺被既習慣,唔明點解要咁反智
由細俾呀媽鬧到大 大大吓就冇鬧 未摺過被 尤其係瞓上格床嘅我
你隔兩個鐘屙一次屎添 唔通唔沖廁

屙屎怪
我剩係會fing
Fing走啲塵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞