[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (6)

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
樓下個間得返1。7同5蚊
而家行左去間隱世郵局到買

有味個d比人買晒

反而隱世係賣哂1。7

咁你去兩間係咪儲得齊一set

一定要「唔建議」啦

唔建議就唔好出味覺郵票啦

唉....趕住返工無排落去
排頭廿個,點知平均一個廢老都用五至十分鐘
半個鐘先賣咗十個左右
唯有早啲收工再去總局買

佢地好鍾意埋到去先問出咗啲咩
郵局職員俾埋張form佢地睇
佢地又話無圖唔識睇
俾班廢老搞到白企咁耐
仲枉我七點半已經到場

每年生肖郵票D廢老先得人驚
叫局長攞晒出黎俾佢慢慢揀,一路揀又問呢樣係乜個樣係乜,揀完又話呢張唔好睇呢張皺皺地
話時話如果儲郵票咁香會唔會惹蟲呢

TEMPO桃味紙巾果隻味
應該唔會既

樓下個間得返1。7同5蚊
而家行左去間隱世郵局到買

有味個d比人買晒

反而隱世係賣哂1。7

咁你去兩間係咪儲得齊一set

一定要「唔建議」啦

唔建議就唔好出味覺郵票啦

今次真係仲痴線過上次

Btw 張小版張幾靚

我見啲staff就算係普通寄信啲人都照畀新郵票
今次真係仲痴線過上次

Btw 張小版張幾靚

計落營業額嘛
今次真係仲痴線過上次

Btw 張小版張幾靚

計落營業額嘛

唔怪得啦
我玩咗好耐個1.7 乜柒聲都無
係咪我聽覺有問題
係咪我聽覺有問題

一定係 除非唔係
係咪我聽覺有問題

一定係 除非唔係

我聽到手指同郵票磨擦嘅聲
同普通郵票一樣喎
係咪我聽覺有問題

一定係 除非唔係

係咪我聽覺有問題

一定係 除非唔係

同普通郵票一樣喎

其實應該係咩聲㗎原本
係咪我聽覺有問題

一定係 除非唔係

同普通郵票一樣喎

其實應該係咩聲㗎原本

$1.70 ─ 聽覺
耳朵分為外耳、中耳及內耳三部分。外耳負責收集聲波;中耳的聽小骨把聲波擴大,傳進內耳;內耳的聽覺神經把信號傳給大腦,轉化為有意義的聲音。郵票以熱熔印刷技術加上沙粒,磨擦時會發出聲音。
之前玩postcrossing都係睇第一版既資料唔追post

但自從追post之後就係咁洗錢落新郵票到
仲要我本身係個類玩物喪志既人黎
今次真係仲痴線過上次

Btw 張小版張幾靚

計落營業額嘛

唔怪得啦

同要打report
緊係賣哂最易搞
之前玩postcrossing都係睇第一版既資料唔追post

我開上個post第1版有post新郵票

極邪惡

極邪惡

真係好燒錢架,由postcard燒到郵票,再到外國郵票
寄得多就洗得多

極邪惡

寄得多就洗得多

加入番一陣就‧‧‧‧‧‧
諗住順便寄埋postcard個櫃枱姐姐主動offer叫我用新郵票

極邪惡

寄得多就洗得多

真係燒緊錢 但真係好好玩

極邪惡

寄得多就洗得多

真係燒緊錢 但真係好好玩

我都寄多過之前
因為少左寄俄 寄快左
諗住順便寄埋postcard個櫃枱姐姐主動offer叫我用新郵票

喊出黎 想搵都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞