點解陳柏宇唱極都上唔到一線?

393 回覆
462 Like 50 Dislike
乜鳩C朗 包皮 體育明星講實力唔係講人氣
酷愛,我的天唔係2000年代既歌?當年攞獎攞到手軟喎
中肯
樂壇廢青
佢唱live真係唔穩定
草唔到一班fans 去捧場
可能真係冇實力啦
另外把聲真單一
高音有,但歌路冇乜變化
再者佢唔練歌就真係可以好差
但又打唔到天才波
更遑論唱人地D歌,唱到變自己歌咁

一句講晒
佢係一個唔多努力既單一優點者(高音)

已經冇講佢老婆一直拖累佢
不過可能佢自己好enjoy
一. 佢冇太大野心,夠食就算
二. Sony不嬲麵係咁樣,唔係為左拎獎,好似求撚其有個部門係做音樂就算. 宣傳又小..
三. 長江後浪推前浪. 未有12之前都上唔到一線(即係陳亦信或張莖軒嗰d級數),依加有12不凸止,仲要有MC等等,佢又結埋婚生埋女. 人氣好難升到.

我當然希望佢上到一線,但佢自己同佢公司好似都冇依個打算. 我支持佢都冇用,要多方面推動先得.

利申:未去到fans級別,但上兩次演唱會都有睇,2月個演唱會就睇政府點安排,因為我0針.
狗屎垃圾都一線?
唔係嗰個人都想做第一
陳伯好明顯依家放家庭第一啦
老婆點拖累 eason個個咪仲誇
你話係咪係囉,講到楊千嬅謝安琪個堆都廢既咁
以前係 依家改唱法襟聽左
m字頭嘅?
巴打你係咪太後生呀
你當周星馳嗰幾年430穿梭機唔存在?
懶撚過西
佢做綜藝應該會幾好睇
入錯行
酷愛當年hit到攞晒叱咤至尊歌同我最喜愛歌曲喎
咁都唔係紅到爆所有香港人都識唱嘅歌?
https://youtu.be/VxY3Lh0Uyfs

本身唔多留意佢,剩係記得你瞞我瞞、我現時自己肯做飯、認真如初,覺得佢係唱得OK但又冇乜個人特色嘅歌手,歌好聽但唔係好知佢個人係點

直至聽到佢演唱會唱逸後,好感動,再聽返佢其他歌,了解返佢嘅背景,開始鍾意佢
其實講真佢係博殺期個陣,無啦啦彈出一個牙醫 又彈出軒仔 而家又彈埋啲垃圾鏡仔。佢衰唔好彩,我係佢我博左咁多年都咁黑仔,我都簡hea下算,又唔係冇fans。
以偏概全, 體育明星全部一出爆紅?
你一線定義係咪得包皮以上先算係一線

除左足球,NBA 大把球星都唔係一出黎就紅,Curry識唔識呀? 人地09年出道打到15年先全球爆紅, 如果唔係靠努力練上黎,淨係keep住出道既實力佢會紅?
仲有字母哥,Nash,Jokic

你舉歌手咪算,舉體育明星真係9唔搭8
就算歌手都大把人靠後期上一線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞