點睇啲人DSE得lv5 都敢收咁貴補習?

125 回覆
18 Like 127 Dislike
Cu qfin econ5** 收$100都冇學生
Cu qfin econ5** 收$100都冇學生

全部都咁垃圾
無星都夠膽補
教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜教畜
同dse命名可能有關

以前所謂5就係c
4直情係d

我中大中文+5**,有冇人想補130

咁你又頂爛市

中大呢個價差唔多啦, 又唔係hku

但我hku轉過去
識人4科5** 女 收60/hr 頂爛市
識人4科5** 女 收60/hr 頂爛市

仲要係女
理科嘅lv5真係不敢恭維
理科嘅lv5真係不敢恭維

文商科咪都係

英文5 教人英文?

咁你又頂爛市

但我hku轉過去

做咩要咁樣紆尊降貴

中文依科好似中大好D

咁你又頂爛市

但我hku轉過去

做咩要咁樣紆尊降貴

中文依科好似中大好D

原來係文毒
有咩問題 我得4 之前補個個收200
唔明有咩問題,自由市場黎,適者生存,有家長真係補左佢,上一堂唔對路都會唔要,同樣覺得有價值咪照補。 Dse個grade只係一個參考數字,教學仲涉及好多其他因素,樓主係咪妒忌人先po?
我覺得補習係睇教學方法適唔適合個學生
如果一個本身水平係拎3但想aim 4/5既學生
搵個5**既老師比佢 反而可能唔work
唔明有咩問題,自由市場黎,適者生存,有家長真係補左佢,上一堂唔對路都會唔要,同樣覺得有價值咪照補。 Dse個grade只係一個參考數字,教學仲涉及好多其他因素,樓主係咪妒忌人先po?

個個月補習收入過萬 唔洗妒忌佢
教大出黎d老師咪差唔多
都係搵食者 人地拎5但哄得掂個家長,你拎5**但哄唔掂個家長。呢個就係實力差距,社會識人好過識字,學下點擦鞋好過讀死書。
個陣CORE 5** M1 5*都唔敢幫人補 廢事誤人子弟
某程度上考得高分唔代表真係好勁 代表你識玩個遊戲
知道佢個遊戲點玩 跟足佢玩法
反而有d人係真係勁 用好小effort已經拎到好高成績
個d先有天份幫人補 而唔係死做題型個d背答案先高分個類人
利申 死背型
我覺得補習係睇教學方法適唔適合個學生
如果一個本身水平係拎3但想aim 4/5既學生
搵個5**既老師比佢 反而可能唔work

教學方法啱唔啱係另一回事 但至少對整個syllabus都有個透徹嘅了解係基本吓話

DSE唔似AL有會考篩走啲讀唔成書嘅人 DSE考生質素真係差啲喎

你係識晒嗰科啲嘢 拎5**都夠啦喎(理科哩啲Marking清晰嘅科) 當你運氣/臨場表現爭啲 如果真係識晒 拎5*真係唔難喎

利申拎5嘅科真係自問距離教人爭好遠
個陣CORE 5** M1 5*都唔敢幫人補 廢事誤人子弟
某程度上考得高分唔代表真係好勁 代表你識玩個遊戲
知道佢個遊戲點玩 跟足佢玩法
反而有d人係真係勁 用好小effort已經拎到好高成績
個d先有天份幫人補 而唔係死做題型個d背答案先高分個類人
利申 死背型

但攞得5 就唔係真係好勁 呢type啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞