紐時:澤倫斯基訪美 最想要的主戰坦克、戰機「拜登都沒給」

38 回覆
4 Like 14 Dislike
一路俾緊
畀得jdam,遲早會俾f16
而且畀得愛國者,即係美國已經下定決心要收烏克蘭做打手,所以長遠會畀其他重武器烏克蘭

再加上美國已經暗示咗幾次唔會阻止烏克蘭拎返克里米亞,同埋好似聽過有風向話烏仔派咗人去學揸f16
佢話係就係啦
佢之前都成日借啲意踩西方㗎喇
波蘭畀咗幾百架
藉口黎既
而家d軍援有幾多係俄式野
全部都要受訓完先識用
支持登叔

Peace
連時忌
‘而家d軍援有幾多係俄式野’
幾乎成個北約嘅俄制武器都比哂烏克蘭
唔係上場就做維修零件,你話有幾多
自走炮、多管火箭、肩射導彈、唔同類型彈藥
依類技術性唔高嘅武器佢地都要受訓先用得
你估下比坦克戰機要訓練幾耐
之前連登有班軍事撚 成日話 現代戰爭坦克無用

有戰機/無人機 已經夠, 唔需要坦克
要 步兵 空軍配合咪勁囉
好似俄佬 排條廿幾公里 坦克長龍出黎比人炸咪柒
蛾系自行火炮同北約自行火炮都係4人制車組

蛾系主戰坦克係3人車組,英美德坦克係4人制車組
唔係話美式坦克同戰機唔多適合用開俄式軍備嘅烏軍所以先話唔比咩?
藉口黎既
而家d軍援有幾多係俄式野
全部都要受訓完先識用
蛾系自行火炮同北約自行火炮都係5人制車組

蛾系主戰坦克係3人車組,英美德坦克係4人制車組

打錯數字
但D軍事撚 講到應該廢哂所有坦克

以前打仗靠 空軍+步兵 得啦....唔洗坦克
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞