[KPOP] K-POP 2022討論區 (67)

1001 回覆
3 Like 17 Dislike
主席 我要求點人數
cover 都唔開mic 真心大癲
Lily
雖然我都唔想變成咁
但都見到個趨勢,KPOP全球化之後同以前玩法唔同曬
開LIVE同歌曲/舞台既要求唔再係以前由韓國發展再輻射外國既傳統路線
自身努力俾大眾見到再上位未必係呢個年代最啱既玩法

4th Group Spotify Peak Monthly Listeners:
1. NewJeans 10,366,354
2. LESSERAFIM 8,960,669
3. (G)I-DLE 8,760,240
4. IVE 8,737,714
5. ENHYPEN 8,624,826
6. TXT 8,240,551
7. straykids 7,747,211
8. ITZY 6,827,009
9. TREASURE 6,652,201
10. aespa 6,447,580
kpop幾時先可以開返咪
個個舞台都係咪咀,悶到仆街,完全無感染力
要聽真live (無autotune) 都要等1位encore 同電台live
上面個LIST轉做公司
4th Group Spotify Peak Monthly Listeners:
1. ADOR (HYBE)
2. SOURCE (HYBE)
3. Cube
4. Starship (KAKAO)
5. BigHit + CJ
6. HYBE
7. JYP
8. JYP
9. YG
10. SM
真心 好撚悶
多謝李秀滿 又一年 SM d藝人繼續養聲 繼續支持咪咀風氣
女團個走勢如果跟今年 嚟緊兩三年想聽多d live都好唔樂觀
宜家個Focus偏重哂Performance同Marketing 我淨係想主流個開咪率可以高番d姐 唔講以為d Vocal導師淨係for錄音用

叫做最多人睇嘅It's Live又係autotune到七彩咁 有d團你想聽到佢哋唱歌把真聲 真係要睇錄音Behind/ Encore stage先有機會
勁能好聽
耳朵懷孕
cover 開mic都變有問題先癲
對vocal 嘅要求慢慢由要唱得好變到肯開咪已經好癲
好聽
希望呢個趨勢快d逆轉番 雖然覺得好難
AgGeR
@NewJeans_ADOR has now become the fastest 4th Generation Group to achieve a PERFECT ALL-KILL (PAK)! 🥳🔥

#NewJeans1stPAK #Ditto_PerfectAllKill #NewJeans #뉴진스
其實唔難
開咪嗰啲多數霉唔開咪嗰堆又百萬銷量又盛
其他公司咪咀又入SM數啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞