一齊回顧同欣賞下超人:Man of Steel

99 回覆
167 Like 11 Dislike
Ocean Master既環保議題只係籍口姐,主要動機都係想對地面發動戰爭奪權
(no offence)
成個DC只有呢條youtube片值得睇

Superman vs Justice League | Justice League (4k. HDR)

Flashback FM
1.6M
Views
Mar 15

https://m.youtube.com/watch?v=uC9qU3X1JgM
CapTV【新即飛俠:絕飛好漢子】懷孕|超人|superman|

CapTV HK
1.8K
Views
Sep 7

https://m.youtube.com/watch?v=CswZHo88yME
當年戲院睇呢套片悶到就訓住
Josstice league黎嘅
其實打鬥係好睇
但唔好前無古人 後無來者囉
當年睇佢地長時間打黎打去 推來推去 飛黎飛去
打鬥變化太少
去到某個位已經心諗推完未

但重申唔係唔好睇
其實麻麻地
眼高手低
想要深度但有種硬chok出嚟嘅尷尬
好後悔當年嫌超人老土冇入場
你個條片咩黎
https://youtu.be/bV5TBOKIvGI
當年套戲評價都算兩極 較大爭議係超人無救到老豆 同最尾殺左Zod
係咪準備做007
殺zod可以理解
救老豆明明可以用super speed
Push
推到占根仆街
佢阿爸舉起手叫佢唔好救,一救全世界就知佢有super power
Pish
真心呢套正過好多marvel戲
其實BvS都好好睇
同man of steel一樣我會經常重睇
好多鏡頭用色都好靚

係有d位似乎令大部分人接受唔到,我自己就冇所謂
當年上果陣好多人屌套戲垃圾
邊忽垃圾
當年大家已經比dark knight系列養大左個胃口
去到man of steel本身寄望好高
結果變番普通英雄片所以屌
加上套戲有陰d陰d滲耶撚思想比人

其實而家再回望DC 雖然都有joker justice league 2021 呢d佳作
係一路到而家都去唔番dark knight當年個勢

btw man of steel 我當年係數碼港睇
係人生最差既一次睇戲經驗
仆街全場起碼十個細路係度9叫
d老豆老母又由9佢地
自從果次之後以後唔再去數碼港睇戲
根本劇本垃圾
只係打鬥片條好睇 但打黎打去都只係龍珠式你一拳我一拳
依家d人吹捧返man of steel 只係因為dc之後d戲更加垃圾

好心唔撚識 就唔好拎龍珠黎講啦
係到印象流廢UP
Pish
超人寫到太屈機啦
但又無乜技
好易悶
黎黎去去都係得一兩招
射激光, 飛埋去一拳
捉住條友用頭槌
當年睇覺得個打鬥真係好長
以為打完,點知又未完
挑,跟本ironman 故事 露面係無野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞