PSO2:NGS 推坑文 12月Stia大版本更新!

47 回覆
4 Like 4 Dislike
國際服玩家揮手
又唔係咁講既,隻game半年靜係出新衫,課長有錢都唔係咁使呀。
ngs之後其實我覺得好多嘢都叫做方便做新手/鹹魚(甚至太方便) 加埋國內廣告我又唔信真係冇心吸新血bor
過嚟參觀番唔到轉頭
唔課金玩唔玩到同埋有冇方法中文
整人simulator
根本唔係mmorpg
無content可言

成個gameplay流程就係afk跳舞等boss spawn再30條友left click
次次patch淨係出新衫,悶到震
0課真係冇問題,不過買衫着/推極限可能就辛苦少少要自己農。

中文就
咁大怨氣呀

拿公平講番句先,冇content呢句嘢就真係由頭到尾都一直有人講,大部分人都話對比起pso2內容偏少。

但係,個人認為(帶返好頭盔)由retem開始內容量已經恢復正常水平,咁當然你每日打2個鐘可能真係唔多夠,但係f2p嚟講慢慢農下屋企,挑戰下計時關卡玩玩下就下個patch

跟住正面回應番最後兩個comment
a, 有理由相信你最新版本,唔係,係後半kvaris已經冇玩,30人等boss已經喺頗耐之前既content。
b, 我唔知你點玩隻game啦,你係要純left click打王 (寄生之嫌呀拿) 又好似冇人阻止到你既,不過你選擇咁玩跟住話唔好玩又好似唔係咁好囉。
c, 上面講咩30人左制打機係嚴重誇大,我就真係農咗咁耐未見過啦。隻王既唔係容易到可以一制搞掂,玩家質素都未低到多過一兩個人寄生囉

最後個個patch出新衫。
我諗其實都係講緊content不足問題,畢竟f2p model,搵錢就剩低賣衫了。都係嗰句,上面提過1~2個月左右新嘢玩,過節有活動,半年大更新,夠唔夠玩見人見志,不過佢講得冇錯既係如果唔係啲極限追求玩家,唔建議高強度玩,好快悶。
只可以講期望越大,失望越大
又一出開始玩,玩到出retem無耐頂唔順棄咗

純left click打王係誇大,但你認真打都唔係好大分別
好多game都f2p,pso2都係f2p,NGS真係特別垃圾
有課金買衫,但個個patch就淨係出新衫真心無引,仲要係pso2 衫+ 頭髮炒冷飯

combat steam版又lag /open world都係失敗+多餘
唯一優點係整人系統睇人cosplay,但我twitter睇圖都得啦, 使乜玩
我都係玩下,afk下

出火山都只係65->70封頂,爆哂主線就剩低農新材料,但唔追求新8星可以afk
想問下太刀可以點玩
上網睇啲攻略都係上年嘅
同埋啱啱打到沙漠 係咪都係一直跟主線打就得
一年內發癲改幾次野生絕望lv

又農過fate game over時期fgo 同舊pso2

換過班人搞好過狂谷
算吧啦,pso2 年代開始玩
營運真係垃圾,要浪費時間既話不如入坑 FF14
改幾次野生絕望lv都諗得出

我十月先棄,頂唔順佢d平衡,加堆無敵同塞d要幾十點先開技當解決問題

都係果句,換左個團隊,好似ff14吉田咁先算啦
太刀技能組冇大變,每三下pa可以+一次普攻。
格檔後普工加強
野生絕望lv一直都係跟貼當前上限ber
農嘢嚟講我自己就冇玩其他農game,不過自己覺得唔太過分呀?
其實ff14個吸引力喺邊可摸耳介紹下
總有人話ff14好玩啲,但係我連免費試玩都頂唔順
節奏偏慢,打擊感偏低,個個都話玩到後面就好玩架啦,但係刷咗20個鐘過唔到主線,玩咗咁耐悶既位,一點點留得到我既希望都見唔到,仲要係所謂好玩嗰啲全部都要每月10美金…… 個人真係唔覺得好玩過ngs ber

不過我明顯pso2廚嚟既,真唔真大家自己玩過先知
究竟每個版本講極限content推番上等級上限有咩問題 本來就係比升滿lv既人打架嘛,咁梗係要每個版改架啦

平衡上我自己就係玩hu既,當時br霸權都有聽講過,極限玩家可能有感,不過正常玩家嚟講係真係完全0感? (至少我係

幾十點先開技唔太明你講乜rip
ff14 前期真係逼人退坑 優勢係劇情吸引佔多 副本挑戰性大要熟走位同人夾 同埋要將自己職業套技能輸出最大化
如果佢再出新一隻mmo 有埋打撃感 提升特效 可以話真係世上完美既online game
tweaker開都開唔到
Rip 好奇咩電腦版本
https://pso2roboarks.jp/ngs/ship

4船一向都係最多人
新開NGS嗰陣連ser都入唔到
平衡嘅嘢 玩開射擊職嘅真係邊玩邊屌,係最近一個update先正常少少,但你想試咩叫垃圾?Gu TMG歡迎你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞