[劇透] 陳奕迅 FEAR AND DREAMS 香港演唱會集中討論區 (3)

1001 回覆
30 Like 79 Dislike

見趣怪燈牌玩自嘲

Eason唱畢四部分後,曲,除下耳機享受觀眾呼歡及叫聲,笑問:「邊一個發明左耳機?係有啲掃興㗎!八十年代係紅館睇騷,雖無耳機但即時反應係好正。今晚你地都好正,冇理由我唱緊歌你地都重狂叫啦,但係我雖然聽唔到你哋啲聲,都見到大家眼神,重有個啲燈牌,你睇……成晚睇住『肥陳』兩個字,其實好掃興。」當歌迷換上『歌聖』燈牌,Eason笑道,「歌聖?歌手算啦.……」年近半百的他感激粉絲亦願為他製作有趣燈牌。

哽咽感動

Eason好奇問觀眾,「你哋係咪從來未試過係紅館睇一個演唱會,有歌手,由頭到尾冇斷過咁唱歌?冇乜講嘢? 我成功左喇!其實真係好正,係咪覺得聽得「入」好多?音響又好好?」觀眾大叫:「超正呀!正到癲!正到痴線!」觀眾熱烈的反應,令Eason感動哽咽道,不停回贈掌聲給觀眾,畫面見他咬唇死忍勁想喊,「我都講唔到我準備要講嘅嘢㗎喇……最想講係多謝你地等左咁內,都等!好開心呢件事實現左!完成左三場!」繼而低頭用手抹臉,平復情緒後表示自己不會喊,「冇你哋係做唔成,好簡單!不如我哋郁下啦!準備好未?我希望大家跳到甩骹,跳到斷氣為止,Let’s郁!」繼而party mode開始,全場跟著他起身勁跳。最後,Eason在encore時唱《黃金時代》,為演唱會劃圓滿句號。

新聞來源:https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E9%99%B3%E5%A5%95%E8%BF%85%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83-encore%E5%94%B1-%E9%BB%83%E9%87%91%E6%99%82%E4%BB%A3-%E5%85%A8%E5%A0%B4high%E7%88%86-eason%E5%92%AC%E5%94%87%E5%BF%8D%E7%9C%BC%E6%B7%9A-%E5%A4%9A%E8%AC%9D%E4%BD%A0%E5%93%8B%E7%AD%89%E5%92%81%E8%80%90%E9%83%BD%E7%AD%89-%E6%9C%89%E7%89%87-/352491(AM730)
好想睇多場
Dear Jane gareth t都有啦😂
想請問下宜家點樣分真假飛
見到網上面好多人放
去演唱會仲洗唔洗掃安心出行同針卡
叫佢即場開買飛email同對番urbtix app 紀錄

唉好唔甘心咁買左張貴過原價既飛 但真係好想睇
想問下而家轉咗新機係去邊度拎飛?見到Cityline淨係寫住麥花臣、九展、亞博
熱門音樂影片頭三就係三場encore 癲到
咁如果是內部飛嘅話要點check
盡量唔好買所謂內部囉
Cls
呢兩個坐咗幾耐
雖然可能係同一個人圍威喂
鏡粉真係好鍾意靠踩其他歌手嚟捧mirror
有冇巴打收到Welab bank通知
鏡狗就係咁撚低賤
踩還踩 都唔使咁誇張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞