[劇透] 陳奕迅 FEAR AND DREAMS 香港演唱會集中討論區 (3)

1001 回覆
30 Like 79 Dislike
想問下黃牛係每一個價位都加同一個價錢? 480 變980? 680變1180? 同埋係咩網收最信得過?
《陳奕迅》 遊離份子
《與我常在》 抱擁這分鐘
《我的快樂時代》黃金時代

鳩估下首 每一個明天
最慘佢仲要包碟
其實成隻碟d歌都好正
想問下正正正中間 係咪45段
邊使加咁多 可以過隔離post收飛
咁on9既rundown 歌 仲加錢買飛?
留返啲錢
每晚係屋企等YouTube update encore首歌算啦
橫掂都係聽一首咋麻
就拎上次軒仔個演唱會黎講
當時個post咪又係連續幾十個係到討論嘉賓
請邊個邊個上去都好大迴響架
rundown都冇乜人講 咁係咪代表個rundown垃圾?

而家encore多人講係因為有官方片睇+佢表現好
首歌hit唔hit 只係其中一個因素 唔代表全部
今次演唱會係要入場配合佢後面個screen 感受埋佢想表達既野
所以先揀堆冇咁hit既歌 同埋25場 場場rundown一樣 要講既頭兩日講哂啦 有咩可以拎出公海講?

如果你係街客 對呢個rundown不感興趣 我明白
如果你係fans 只可以話你好低質 揀唔hit既歌就話係垃圾
遊離份子都大路
都賣哂飛啦,有無人討論根本都唔重要
係你地班街客fans唔滿意啫,大把fans都唔知幾鍾意
想講你個比喻好撚錯,如果rundown首首大熱係仲更加多人討論

你班中佬聽厭左姐我地未聽過

利:對個rundown都滿意既咪當俾啲機會唱hit d sidetrack
想問下有冇第一晚黑夜不再來嘅完整live(揾極都係cut走左開頭嗰幾句) 好多youtube片都被人del左
如果成個rundown你有咁多歌唔識,其實你都唔係好鍾意陳奕迅啫,點解你唔喺屋企聽下youtube算
有無諗過啲fans睇咁多個演唱會都係夕陽無限好、明年今日、葡萄成熟時果啲好悶次次入去睇返差唔多嘅野唔會覺得佢無心做咩?呢啲先至係hea鳩fans
佢咁多年都唔太唱呢啲冷門歌,其實邊樣要花心機多啲?
不過同你呢啲人講都係哂9氣繼續屌啦
叫埋身邊未睇嘅人快啲放飛,好多人睇完都想再睇
條友根本盲反 講野on99咁
覺得個rundown冇問題 佢又冇話過一定要唱hit歌
依家以為睇勁歌金曲咩
睇concert就係睇埋製作、想表達d咩msg同埋聽佢唱live
同埋一樣有黑夜不再來、與我常在、七百年後個d熱門歌
都唔知佢嘈乜撚
就算首首都唔識淨係聽佢把聲都夠
大家千祈唔好再買 賤放返出嚟就啱
我幫大家頂
想問下暫時開咗3場
Eason係咪琴日嗰場狀態最好
但我坐十幾行 會唔會mon都睇唔到
今次個run down同制作都好有心機,咁都唔滿意嘅話其實佢唔係好適合聽歌同睇演唱會,應該考慮下其他活動
係囉,最好成個rundown都係熱門K歌等你可以俾錢入場大合唱咁就最值回票價啦

你咁諗你就返屋企啦 下下都要迎合你?
睇嚟你連佢近幾年啲新歌都未聽過
你當個個日日睇咩
佢連個演唱會主題係咩,做緊啲咩,有咩意思都未知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞