德國親俄極右組織試圖武裝政變恢復帝制陰謀失敗

304 回覆
248 Like 9 Dislike
我會估被搵好多係原東德人。
相比被英美控制多年的西德地區,原東德人做人反而會傳統好多
3000個政府爪牙足25個人
任何反政府嘅人都老屈做右翼
同日本一樣,德國傳統都係非常強調紀律同服從,今日你見到德日只係二戰打敗被英美盟國壓住多年結果
咁希特拉同納粹黨第一次學人搞政變都係失敗
死十二人,佢自已都差D中彈
納粹主義只係極右嘅其中一種表現
其本質都係高壓統治 獨裁 帝國主義 軍國主義之類
帝制 或者 統對君主制同樣可以係極右
極右只係個統稱 政體同意識形態可以細分好多
https://www.theguardian.com/world/2022/dec/07/german-police-raids-target-far-right-reich-citizens-movement

該約織指政變成功後
將會撕毀一切二戰和約
同時將獨家委任俄羅斯代表新德國
與二戰其他戰勝國重劃邊界
(簡單D講即係再次瓜分波蘭)
問題係佢唔記得有幾多美軍駐守
最壞情況下一營美軍都夠收復國會
我係話東德共產黨
德國真係歐洲毒瘤
一二戰
共產主義,納粹主義
又起柏林圍牆又奶俄

Nva
個問題係宜家係繼二戰之後 極端民族主義情緒最高時候

但今日仲搵到相同處就係中俄嘅極端民族主義

民族主義英雄黎
最重要有IRIS-T防空系統

諗住有生之年可以有核戰爆發
大英帝國都未內戰
一齊煲冬瓜
其實呢班人一直都係針對班土耳其移民 因為傳統上土耳其反俄 呢班友就親俄
依家歐洲反俄 德國又去返史耐德時期咁同土耳其關係好左好多 土耳其裔係德國處境好左好多 開始有土耳其人係巴伐利亞做政客 巴伐利亞一向係全德國最最最保守既州
算鳩數啦
你德意志帝國已經無左一半領土啦
軍隊又少又廢
你夠膽撕毀二戰條約 波蘭一野就收你皮
德國血統
如果俄仔係烏克蘭大勝,再德國政變成個歐洲大亂

美軍要加強歐洲部置

亞洲防守空虛

安倍被刺殺
而家嘅德國兵力同波蘭兵力比真係可以一野收皮
波蘭依家應該可以重演1939年

但係波蘭閃擊德國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞