德國親俄極右組織試圖武裝政變恢復帝制陰謀失敗

304 回覆
248 Like 9 Dislike
好多德國極右都係來自原東德
東德叫共產集團,但軍事傳統反而保留好多普魯士原素
要趕走外國勢力,光復德國歷史領土
好多左膠都係親俄
瑞典環保少女都傳係收盧布
攻左入國會就成功政變?
佢地都傻得幾可愛
呢單野可以拍套戲,唔講仲以為翻左一百年前
成班傻抄狗強人勢力玩左廿年先發現有問題
咩年代呀仲玩武裝政變
有幾出奇 好多國家都有君主復辟運動
塞爾維亞民調顯示超過4成人支持前塞爾維亞王國直系繼承人復辟王位
保加利亞都試過末代沙皇回國之後投票當選總理
等睇反共復清
又想瓜分波蘭
今日同德國同事食lunch 佢哋直頭話呢班人係恐怖份子,今次係直頭買軍火想攻擊平民先拉人
當年就係呢班生番入關,滅咗西羅馬帝國係charlemagne自稱繼承羅馬
一戰嘅格局梗係曇花一現啦,因為之後三個帝制都無撚哂,你話俾我聽點撚樣重現

frd過打band打到一齊消失真係frd
佢哋班撚樣早幾日周圍搞示威,好多路線係明挑機

仲未計故意搵無閉路電視DHL Paketshop寄炸彈

(一般鄉郊士多仔)
其實帝制完都可以君主立憲啫,like long live the Queen
我發現自己原來唔係英國皇室simp
我只係英女王simp
我對依家英王同埋皇室感覺好似爭好遠咁
開始理解英國班republicans
其實歐洲國家就算可以復辟帝制
都幾肯定一定係君主立憲 冇可能做返君主專制
國民經過咁長時間民主洗禮 冇乜可能接受返君主專制
而且有個好處係立憲君主冇實權之餘但有至高無上嘅權威 可以喺政治混亂時作為中間人調解
Reichsbuerger 有咗好耐,不過俾人當係鳩噏
http://europechinese.blogspot.com/2022/12/13.html?m=1
因為共產黨只係換左個頭 下面冇改過
同意,there is no way back. 不過真係好多知識分子蠢蠢欲動

https://www.books.com.tw/products/0010695626
小心啲講野
希特拉發動第一次啤酒館事件都係柒左拉埋,但就係坐緊時寫完我的奮鬥。
上YOUTUBE搵下東德軍操,係型過西德甚至同期蘇聯
同班侵粉以為攻入國會阻止彭斯,就可以推翻選舉結果一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞