[邊屌邊用]Apple Genius Bar真係好撚垃圾!!

52 回覆
7 Like 45 Dislike
佢都冇得整仲幫你睇壞邊度做咩
iphone backup 相可以用backup 豆腐,插線backup 佢每次都有進度,就算reboot 都可以再繼續
其實本身咩都唔check就話無得整已經好on9
係 不過11pm其實都算係當時既旗艦機
但相隔3年都無,壞咩都唔重要,總之只可以補錢換機
部機仲要只係得3個月保養

我覺得3年都無就停維修真係太快
佢唔係停維修
只係佢個維修就係咁貴+成部換
翻新機唔係有一年保咩?
係 壞底板基本上真係玩完 SSD又跟底板
救番部機又用唔耐
賣出去又唔值錢
用icloud輕鬆
部iPhone襯開到機賣先達 應該有$2500
好過補$4800斜作吖
師兄我同你一樣問題 想換機但係14tb 要1月先有貨
係 其實豆腐救機黎講係幾好

好處係會搬左幾多就幾多,reboot又繼續
iCloud 其實都做緊同一樣野,相片方面都係一啲一啲咁搬,但唔似傻9 icloud會唔會𠽤住𠽤住,行行下唔行。

但就唔知成日reboot,本身搬緊果d會唔會好似死file
人力同硬件既平衡既層面

我都明,佢依家做得出既,一定係對apple黎講係最好既方案

但用家想繼續用就下下都要比$4800
其實我都唔肯定依d係唔係叫翻新機,
但壞機補錢機換機就只係得3個月保養
用icloud佢upload既進度會好古怪 成日𠽤住
不過平日有用開係幾好既
有無邊間收機介紹
依個問題間間廠都係

你唔怕既話咪開返關拿上去華強整
即係你換過一次?
iphone成日backup唔到的
哇 自己睇實喎 如果有後備機 捱住一個月都好
無既話 好危喎 唔知佢會唔會突然開唔番 或者幾秒就reboot
係 上年12月尾因為鏡頭爆左比錢換過一次
依家部野用唔夠1年就出事
係 成L日𠽤住 電腦又係咁 iCloud又係咁 機過機都係咁
我都係,所以我只係用nas backup相算,其他由鳩佢
最緊要係icloud又可以慳位又可以睇曬所有相
用豆腐你想慳位=del相
想睇返d相又要讀卡
Ma L煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞