砌ITX機揀case 用邊隻好? deskmeet, a4-h2o, meshlicious, Q58?

101 回覆
1 Like 1 Dislike
玩得呢啲細機箱就用定制線啦

嗰陣砌呢隻箱用定制線都想死,好難想像你點砌部機
超過十升真係唔洗諗,砌完成部matx咁大不如直接砌matx,仲平d
風冷用直裝,水冷用a4,剩返真係睇樣
咩擴充性真係偽命題,砌itx本身就係一個目的性好強嘅野
對溫度嘅影響微乎其微
dan a4 11L啵 同matx 仲有段距離
nr200 個風道其實用C14S 最合理
側透入鮮風唔使食GPU 熱風
a4 H2O 全自組水
https://youtu.be/ibBdEFtBvQM
唔係可以rear intake咩?
同埋冇記錯 就算係rear exhaust U12A都係略嬴少少
3000實嘈死
人耳音量會隨分貝倍增 風量又會遞減 好唔值
似信仰多
我set 左最多2500 其實唔嘈
玩過自組水, 唔岩我呢啲成日屎忽痕想換件既人
巴打啲custom cables 喺邊訂?
我有啲想試吓自己買料嚟整
原裝PCIE電源線全部都係一開二好撚核突
冇,都係tb

舖名叫"yy定制", 平靚正

暫時未燒屋
會唔會好嘈?
好樣衰
隻牛$2000幾
1999 姐

真心 唔洗訂制 如果睇唔到啲線就不如買隻線夠軟嘅sfx 火牛就ok
上年岩岩砌左msi z690 12700k 64gb ddr5, 但gpu 同牛都係舊 1070 同埋cooler-master 850, 諗住今年換卡點知40系列咁撚大張
我12700k 風冷都唔會100度,你未搣膠盒就上heatsink呀?
原po 可以去 度睇
好似 ncase 1月會出 M1 EVO, 40x0 都塞得落
唔好嚇我啵我冚蓋冚咗半日 唔想檢查了
你咩case先? 都係sandwiched layout?
NP200果類
NR200P
NZXT H1
會唔會考慮fractal design ridge?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞