[LIHKG] Galgame推薦及討論區 84 柚子社新作12月9號發表

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
5河琴理
a piece of sweet cake
約戰最鍾意佢
nini
咩女黎咁大波
呢d傲嬌女
強硬d diu先有feel
其實係好睇 不過結尾實在係太失望 真係過急
用一集救世界
我剛剛到,我想問語音字幕有冇得轉日文?
依家係繁中。
我試過switch改語言地區。
深澤秀行:開始時菜單畫面的BGM使用了新編版的主題曲(メインテーマ)。

奈須蘑菇:
-因為《魔法使之夜》本身完成度已很高,所以不打算再增添追加要素,於是最終決定不如導入聲優的配音來為作品註入新鮮感。
-本作製定開發計劃表、正式開始移植工作是在2018年,挑選聲優的時間則比《月姬 重製版》還要早
-其實努努力是可以在8月就發售的,只是因為遊戲講的是聖誕節時期的故事,所以就想放到冬季上市更加應景,因此發售日最終定在了12月。
-挑選聲優是以我、武內以及小山三人為中心進行的。
-每天10點~18點進行語音收錄,最終耗時兩個月才完成,順便一提《月姬 重製版》時是花了6個月,非常辛苦!
-即便已過10年,它仍然是我們心目中的巔峰之作。

小山廣和:
-挑選聲優采用的是投票製,關於草十郎的配音,其實有位聲優的得票率與小林裕介一樣,經過一番苦惱,最終覺得氣質與氛圍上還是小林裕介更加合適。
-花澤香菜的表演比我預想中的還要出色。
-當初是覺得花澤香菜的聲線可能與戶松遙比較搭配,所以選擇由她來為有珠獻聲。
-因為由戶松遙來配蒼崎青子是先定下來的,如果青子不是戶松遙配,也許就不會選花澤香菜配有珠,順序反過來可能也是成立的。

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=9009&snA=18526&tnum=2&subbsn=22
去環境設定較
理解唔到點解戶松就要搵花澤
又真係夾嘅
順便一提《月姬 重製版》時是花了6個月,非常辛苦

有咁多野錄?
睇番個遊玩時間&文本量又真係差唔多
尋日玩到打完月油
暫時還好啦
本身有珠面攤
花澤普通配暫時都無咩問題

係後面劇情要D感情波動
到時就再聽...

但唔明咩戶松就要搵花澤
除左かんなぎ我都諗唔起有咩佢地一齊演
六個月包唔包埋下半 幾時出
菇: 仲構思緊
ToLove?
課多啲fgo就會快啲出
課有突比呢隻驚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞