銀行 Banking Career 討論區 (13)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
收到CCB offer, 做credit risk嘅 有無巴打知好唔好做?
bonus, annual review嗰啲又如何?
2 年exp non-bb 歐資bank AM junior associate grade (Early promoted, 外國HQ) 60k HKD base per month
返香港可以叫到幾多
果邊税後可能得返3xk但work life balance
跑數係咪好難跑?聽聞d人黎得快走得快
應該唔係,一個CSO/ CSM 好多都到KPI
所以其實係你肯做FG 都25/26 k 算係唔錯
好過fg BO 20k 要o 先多得2-3k
實俾返税後你要ot
AM Junior Asso都咁低
呢邊AM 難入過IBD
留tg 我一陣add你
香港d 銀行好西,當然你唔好你糧單税後個價,我知外國係扣咗個數岀現係糧單
想問customer service officer同counter service officer分別在於咩?我只知後者係focus係櫃檯交易
唔好係櫃枱就ok
Kyc 30k
想問下有冇人知銀行多唔多收返offer或者ghost你?

上星期hr比咗個verbal offer我,問我想唔想即刻proceed,定要再諗諗。
我問佢有冇人工討論空間,佢就話要同老細傾下,再聯絡。

大感謝
你留我加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞